Suroviny na tortu s priemerom 24 cm:
Na krém:
Šťavnatá mrkvová torta s ananásom
Ela Kaslu | 330 receptov
Suroviny na tortu s priemerom 24 cm:
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička mletej škorice
- 2 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
- ¾ šálky rastlinného oleja
- ¾ šálky cukru
- 1 a ½ šálky najemno nastrúhanej mrkvy
- ½ plechovky ananásu /kúsky/
- ½ šálky sekaných vlašských orechov
- ½ šálky strúhaného kokosu
Na krém:
Naša mrkvová torta s ananásom je plná dobrých vecí! Orechov, sladkej a šťavnatej mrkvy a ananásu, ktoré cesto krásne navoňajú a pridajú na šťavnatosti. Ak ju zvolíme narodeninové dekorácie, máme perfektný slávnostný koláč na rodinnú oslavu, navyše veľmi vhodný aj pre deti.
Šťavnatá a svieža mrkvová torta s ananásom! Máte chuť?
- Rúru prehrejeme na 180 °C. Papier na pečenie pokrčíme, znovu narovnáme a vystelieme ním okrúhlu formu s odnímateľným okrajom.
- V miske premiešame všetky suché prísady (múku, kypriaci prášok, sódu, soľ a škoricu).
- Vo veľkej mise prešľaháme vajíčka, cukor a olej do homogénnej zmesi a potom postupne prisypávame sypké suroviny.
- Nakoniec pridáme strúhanú mrkvu, orechy, kokos a kúsky ananásu. Ak je sú kúsky príliš veľké, môžeme ich predtým nakrájať.
- Takto pripravené cesto, ktoré musí mať konzistenciu, ako piškótové cesto potom vylejeme do pripravenej formy na pečenie a pečieme približne 40-55 minút. Počas pečenia vyskúšame špajdľou, či je cesto aj v strede prepečené.
- Mrkvovú tortu necháme úplne vychladnúť, potom ho vyberiebeme z formy a prekrojíme na dva rovnaké korpusy.
- Na krém vymiešame mascarpone alebo tvaroh s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Polovicu krému rozotrieme na spodný korpus a môžeme poukladať aj kúsky ananásu a zakryjeme druhou časťou korpusu. Na povrch rozotrieme zvyšný krém a ozdobíme sekaným orechmi, prípadne ďalšími kúskami ananásu.
- Tip: Mrkvovú tortu s ananásom je dobré pred podávaním odležať v chladničke.
- Tip: Mrkvová torta s ananásom má práve vďaka kombinácii mrkvy, ananásu a tvarohu, či mascarpone veľmi sviežu a šťavnatú chuť a je obľúbená hlavne pre deti. Ak zvolíme narodeninové dekorácie obstojí aj ako krásna a zdravšia varianta narodeninovej torty, či zákusku. Dobrú chuť!