Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 300 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové, prípadne zmes) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 250 g ryže
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 kapia alebo červená paprika
  • malá konzerva hrášku
  • olej
  • 600 ml vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • strúhaný syr a čerstvá petržlenová vňať k podávaniu

Vrstva 1

Srbské rizoto

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 40 min

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Srbské rizoto
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 300 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové, prípadne zmes) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 250 g ryže
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 kapia alebo červená paprika
  • malá konzerva hrášku
  • olej
  • 600 ml vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • strúhaný syr a čerstvá petržlenová vňať k podávaniu

Srbské rizoto je úplna klasika – žiadne talianske krémové risotto, ale poctivá porcia ryže, mäsa, hrášku a strúhaného syra. Ak naň zo školskej jedálne nemáte dobré spomienky, týmto receptom si určite mienku o rizote opravíte. Výborne sa k nemu hodia kyslé uhorky, alebo hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.

Poctivé srbské rizoto s mäsom, hráškom a strúhaným syrom

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zmäkne, pridáme mleté mäso a opekáme ho do hneda. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku a pokračujeme v restovaní.
  2. Ryžu prepláchneme a necháme odkvapkať.
  3. K mäsu pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a zasypeme paprikou. Premiešame, prisypeme ryžu a podlejeme vývarom. Dobre premiešame, pridáme hrášok a na slabom plameni dusíme zakryté až kým nie je ryža mäkká. Občas premiešame, ak treba, dolejeme vývar alebo vodu.
  4. Rizoto podávame s nastrúhaným syrom, čerstvou petržlenovou vňaťou a nakladanou zeleninou.