Špenátoví slimáci z lístkového cesta sú rýchla chrumkavá dobrota. Pripravíte ich za 20 minút, chutia všetkým a plnku môžete variovať podľa svojej chute, alebo obsahu chladničky.

Špenátoví slimáci z lístkového cesta

  1. Cesnak očistíme a prepasírujeme do hrnca.

  2. Zalejeme olivovým olejom, cca 30 ml a na miernom ohni cesnak pečieme do zlatista.

  3. Prilejeme zvyšný olivový olej a odstavíme zo sporáka.

  4. Lístkové cesto rozvinieme a potrieme pripraveným cesnakovým olejom.

  5. Cesto posolíme a pridáme špenát a kukuricu.

  6. Zrolujeme do rolády a nakrájame cca na 1,5 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier na pečenie.

  7. Pečieme podľa návodu na obale cesta, teda cca 20 min na 180 stupňov Celzia.

  8. Plnku môžete meniť podľa seba. Je to navyše ideálny zerro waste recept, pretože využijete aj zbytky potravín, ako tvaroh, syr, paradajky, šampiňóny a pod. Dobrú chuť!