Špagety so syrom a slaninkou
Kulinárium Redakcia | 54 receptov
- 120g taveného syra
- 250ml smotany na varenie
- soľ
- 80g údenej slaniny, pokrájanej na kocky
- mleté biele korenie
- cesnak
- špagety
- nastrúhaný tvrdý syr na posypanie
Špagety patria k jednoduchým, a pritom výdatným jedlám. Tieto naše, so syrom a slaninkou sú vynikajúcou voľbou či už na obed alebo večeru. Ulahodíte nimi nielen svojim deťom, ale aj manželovi. A určite si pochutíte aj vy.
Špagety, ktoré budete milovať
Tento jednoduchý recept na špagety patrí k tým, „čo kuchyňa dala“. Okrem toho, syrová omáčka so slaninkou má aj množstvo iných využití, tak neváhajte a pustite sa do varenia. Ako na ne?
Postup
- V panvici si rozpustíme syr Karička. Opražíme slaninku a vlejeme aj s výpekom do karičky, dochutíme korením a pretlačeným cesnakom, zalejeme smotanou, necháme 3 minúty povariť.
- Uvarené špagety precedíme a syrovú zmes zmiešame do špagiet.
- Hotové jedlo posypeme tvrdým syrom grana padano.
Určite vyskúšajte aj naše špagety bolognese alebo carbonara 🙂
K servírovacej dokonalosti môžete hotové jedlo dozdobiť zelenými bylinkami, napríklad bazalkou. Získate tak perfektný farebný súzvuk a jedlo, ktoré vyzerá ako od šéfkuchára. Prajeme dobrú chuť.
Ako pripraviť dokonalé cestoviny?
- Dávkovanie
– odporúča sa asi 80 až 100 g cestovín na osobu. - Dostatočné množstvo vody
– približne 1 liter na 100 g cestovín. Tá im umožní dostatok priestoru na zväčšenie objemu a zabráni ich zlepeniu, Vodu solíme až keď vrie. - Dĺžka varenia
– cestoviny vždy vkladáme až do vriacej vody, rýchlo premiešame, aby sa rovnomerne rozložili. Dĺžku varenia je vyznačená na obale cestovín, po uvarení však majú zostať al dente (nie úplne mäkká a rozvarená). Pozor, čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené. - Po uvarení
– cestoviny scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s omáčkou alebo olivovým olejom, aby sa nezlepili.