Špagety s tuniakom a grilovanými cherry paradajkami sú expresný, veľmi rýchly a predsa neobvykle chutný recept. Najmä vďaka grilovaným paradajkám, ktoré sa pripravujú sami a vytvoria k špagetám chutnú teplú prílohu – salsu, či omáčku.

Špagety s tuniakom a grilovanými cherry paradajkami – expresný a chutný obed

  1. Špagety uvaríme obvyklým spôsobom vo väčšom hrnci v horúcej osolenej vode. Zlejeme ich a výdatne pokvapkáme olivovým olejom.

  2. Rúru zapneme na silnejší výkon na funkciu gril. Cherry paradajky uložíme na plech a tiež ich pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre pod grilom cca 15 minút, alebo kým nezhnednú a trochu popraskajú.

  3. Do uvarených špagiet pridáme tuniaka z konzervy a obľúbený strúhaný syr. Podávame so strapcom grilovaných paradajok, ktoré posolíme hrubou morskou soľou. Paradajky vytvoria chutnú a šťavnatú prílohu až omáčku.