Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny na 12 ks (pre 3-4 osoby)

  • 250 g špagiet Clever (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 4 lyžice  jemne strúhaného parmezánu
  • 1 pohár hotovej paradajkovej omáčky Clever Sugo Al Basilico
  • 2 obdĺžniky taveného syra
  • 1 lyžička sušených talianskych byliniek
  • pár plátkov šunky, salámy, špekáčika, či anglickej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálka strúhaného tvrdého syra (napr. gouda, eidam)
  • olej alebo maslo na vymastenie formičiek
  • petržlenová vňať na ozdobu

Vrstva 1

Špagety recept trochu inak – špagetové hniezda

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
špagety hniezda
Ingrediencie

Suroviny na 12 ks (pre 3-4 osoby)

  • 250 g špagiet Clever (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 4 lyžice  jemne strúhaného parmezánu
  • 1 pohár hotovej paradajkovej omáčky Clever Sugo Al Basilico
  • 2 obdĺžniky taveného syra
  • 1 lyžička sušených talianskych byliniek
  • pár plátkov šunky, salámy, špekáčika, či anglickej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálka strúhaného tvrdého syra (napr. gouda, eidam)
  • olej alebo maslo na vymastenie formičiek
  • petržlenová vňať na ozdobu

Špagety recept – tieto špagetové „hniezda“ sú vynikajúcim nápadom na rýchlu a chutnú večeru, či ľahký obed. Takto pripravené špagety sú výborné dokonca aj po vychladnutí, takže si ich bez problémov môžete zabaliť do krabičky ako obed do práce, dajú sa jesť aj rukami. Príprava je nenáročná a suroviny máme bežne doma v chladničke. Recept je praktický aj preto, že do náplne môžete spotrebovať rôzne zvyšky syrov, údenín, slaninky, ale môžete ich urobiť aj v bezmäsitej verzii.

Špagety recept – špagetové hniezda a ako ich pripraviť špagety

Ako základ som použila hotovú paradajkovú omáčku Clever, ktorá chutila naozaj výborne, stačilo pridať štipku byliniek a ovoňať cesnakom.

Postup
  1. Na lyžici oleja opečieme na drobné kocky nakrájanú šunku, či slaninu, pridáme pretlačený cesnak a sušené bylinky, prípadne čili korenie ak máte radi pikantnejšie chute. Zalejte paradajkovou omáčkou a nechajte prehriať.
  2. Rúru zohrejeme na 180 °C. Formu na muffiny dobre vymastíme olejom alebo maslom.
  3. Špagety  uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme, prepláchneme vodou a necháme dobre odkvapkať. Potom ich preložíme do väčšej misky, pridáme roztopené maslo a premiešame, aby boli cestoviny dobre obalené maslom a nelepili sa.
  4. Vajíčko zmiešame s parmezánom a metličkou prešľaháme. Túto zmes vylejeme do špagiet a premiešame. Špagety po malých dávkach namotáme na vidličku a rozdelíme ich do formičiek.
  5. Tavený syr si rozkrájame na 12 kúskov. Do každého „hniezda“ špagiet vložíme kúsok syra (tento krok nevynechajte, vďaka tavenému syru bude jedlo oveľa lahodnejšie).
  6. Potom na hniezda rozdelíme paradajkovú omáčku (na každé hniezdo asi 1-2 lyžice omáčky) a posypeme strúhaným syrom. Takto pripravené  dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 30 minút, až kým syr nezozlatne.
  7. Ešte teplé ich povyberáme z formy (nožom alebo špachtľou uvoľníme okraje) a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame napr. so zeleninovým šalátom.
  8. Tip: podobne môžete zužitkovať cestoviny z predchádzajúceho dňa. Namiesto muffinovej formy môžete cestoviny rozložiť aj do jednej väčšej okrúhlej zapekacej nádoby a po upečení rozkrájať ako pizzu.