Smotanový perkelt z cíceru s kolienkami
... teplé domáce jedlo za 15 minút ...
Ingrediencie
Cícerový rýchly perkelt s kolienkami
Pre 2 až 3 osob:
- 1 plechovka cíceru
- 1 balenie kolienok
- 1 smotana na varenie
- ½ cibule
- Soľ, kurkuma a sladká paprika

Smotanový perkelt sme pripravili z cíceru s obľúbenými kolienkami skutočne za 15 minút. Chutná a tiež rýchla je aj verzia zo šampiňónov, alebo mrkvy či cukety.
Smotanový perkelt s tradičnými kolienkami ako vegetariánske jedlo
-
Na cibuľke orestujeme cícer, pridáme soľ, kurkumu a sladkú papriku, prípadne bobkový list.
-
Prilejeme smotanu a necháme spolu jemne povrieť.
-
Podávame s uvarenými kolienkami.
Súvisiace recepty

Minestrónka s paradajkami, fazuľou a slaninkou
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 12 min

Pečená zelenina a zemiaková kaša
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Šišky zo zemiakového cesta sladké aj slané
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 10 min

Domáce ňoky s pestom a orechami
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 31 min

Marocká šošovica s mrkvou a korením
Čas prípravy: 40 min
Čas varenia: 30 min

Rybie filé na masle a krémová citrónová omáčka
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min