Smotanový perkelt z cíceru s kolienkami

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Pre 2 až 3 osoby:

  • Soľ, kurkuma a sladká paprika
  • Ingrediencie

    Pre 2 až 3 osoby:

  • Soľ, kurkuma a sladká paprika
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Smotanový perkelt sme pripravili z cíceru s obľúbenými kolienkami skutočne za 15 minút. Chutná a tiež rýchla je aj verzia zo šampiňónov, alebo mrkvy či cukety.

    Smotanový perkelt s tradičnými kolienkami ako vegetariánske jedlo

    Postup:

    1. Na cibuľke orestujeme cícer, pridáme soľ, kurkumu a sladkú papriku, prípadne bobkový list.

    2. Prilejeme smotanu a necháme spolu jemne povrieť.

    3. Podávame s uvarenými kolienkami.

     

    Náš tip:

    • Cícer je veľmi zdravá surovina, často používaná v indickej alebo blízkovýchodnej kuchyni. Podiel strukovín v našej strave by mal byť podľa možností čo najvyšší, preto tento recept na perkelt používajte nie len pre jeho jednoduchosť a dobrú chuť, ale aj ako zdravú potravinu.  Keď chcete ešte vylepšiť nutričné i zdravotné benefity tohto jedla, môžete ako prílohu použiť akékoľvek celozrnné alebo špaldové cestoviny. Taktiež môžete zameniť smotanu z kravského mlieka za jej rastlinnú alternatívu. V takomto prípade môžete pridať ešte ďalšie korenie, ako napr. mletú rascu alebo mletú červenú papriku, ak by vám chuť náhradnej smotany nebola príjemná.