Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Cícerový rýchly perkelt s kolienkami

Pre 2 až 3 osoby:

  • 1 plechovka cíceru
  • 1 balenie kolienok
  • 1 smotana na varenie (hľadajte v letáku BILLA)
  • ½ cibule
  • Soľ, kurkuma a sladká paprika

Vrstva 1

Smotanový perkelt z cíceru s kolienkami

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 10 min

Cookučka | 113 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
smotanovy perkelt
Ingrediencie

Cícerový rýchly perkelt s kolienkami

Pre 2 až 3 osoby:

  • 1 plechovka cíceru
  • 1 balenie kolienok
  • 1 smotana na varenie (hľadajte v letáku BILLA)
  • ½ cibule
  • Soľ, kurkuma a sladká paprika

Smotanový perkelt sme pripravili z cíceru s obľúbenými kolienkami skutočne za 15 minút. Chutná a tiež rýchla je aj verzia zo šampiňónov, alebo mrkvy či cukety.

Smotanový perkelt s tradičnými kolienkami ako vegetariánske jedlo

 

  1. Na cibuľke orestujeme cícer, pridáme soľ, kurkumu a sladkú papriku, prípadne bobkový list.

  2. Prilejeme smotanu a necháme spolu jemne povrieť.

  3. Podávame s uvarenými kolienkami.

Cícer je veľmi zdravá surovina, často používaná v indickej alebo blízkovýchodnej kuchyni. Podiel strukovín v našej strave by mal byť podľa možností čo najvyšší, preto tento recept na perkelt používajte nie len pre jeho jednoduchosť a dobrú chuť, ale aj ako zdravú potravinu.  Keď chcete ešte vylepšiť nutričné i zdravotné benefity tohto jedla, môžete ako prílohu použiť akékoľvek celozrnné alebo špaldové cestoviny. Taktiež môžete zameniť smotanu z kravského mlieka za jej rastlinnú alternatívu. V takomto prípade môžete pridať ešte ďalšie korenie, ako napr. mletú rascu alebo mletú červenú papriku, ak by vám chuť náhradnej smotany nebola príjemná.