Slimáky z lístkového cesta sú jednoduché a rýchle slané koláčiky na malú párty. Čerstvý špenát a syr im dodá sviežu chuť. Oriešok a do chrumkava upečené cesto z nich urobí maškrtu na párty.

Slimáky z lístkového cesta s čerstvým špenátom, syrom a chrumkavým orieškom

 

 

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Preložíme na panvicu a opečieme ich do sklovita. Pridáme soľ, korenie a tymián, premiešame a pridáme špenát. Miešame na malom ohni, kým nezmienšia objem. Zmes necháme vychladnúť.

  2. Vo vyššej nádobe premiešame tvaroh s vajíčkom (trochu vajíčka si necháme na potretie slimákov), polooštiepkom a mletým muškátovým orieškom. Pridáme vychladnutú cibuľovo-špenátovú zmes a premiešame. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením.

  3. Rozvinieme cesto a od kraja na dlhšej strane nanesieme vzniknutú tvarohovo-špenátovú zmes. Zavinieme a zo vzniknutého valca krájame asi 2 cm hruné kolieska. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme ich vajíčkom a na vrch položíme orech.

  4. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia (teplovzdušná 180 stupňov) asi 20 až 30 minút, alebo do zlatista.