Slimáky z lístkového cesta so špenátom a syrom
... chrumkavá párty záležitosť
Ingrediencie
Na jedno balenie cesta:
- 1 väčšia cibuľa
- 250g hrudkovitého tvarohu
- 1 vajce L
- 30g vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipka muškátového orecha
- soľ a korenie
- ½ ČL tymiánu
- 50ml rastlinného oleja
- 1 lístkové cesto stočené na papieri
- 100g baby špenátových listov
- 1/2 údeného polooštiepka

Slimáky z lístkového cesta sú jednoduché a rýchle slané koláčiky na malú párty. Čerstvý špenát a syr im dodá sviežu chuť. Oriešok a do chrumkava upečené cesto z nich urobí maškrtu na párty.
Slimáky z lístkového cesta s čerstvým špenátom, syrom a orechami
-
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Preložíme na panvicu a opečieme ich do sklovita. Pridáme soľ, korenie a tymián, premiešame a pridáme špenát. Miešame na malom ohni, kým nezmienšia objem. Zmes necháme vychladnúť.
-
Vo vyššej nádobe premiešame tvaroh s vajíčkom (trochu vajíčka si necháme na potretie slimákov), polooštiepkom a mletým muškátovým orieškom. Pridáme vychladnutú cibuľovo-špenátovú zmes a premiešame. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením.
-
Rozvinieme cesto a od kraja na dlhšej strane nanesieme vzniknutú tvarohovo-špenátovú zmes. Zavinieme a zo vzniknutého valca krájame asi 2 cm hruné kolieska. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme ich vajíčkom a na vrch položíme orech.
-
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia (teplovzdušná 180 stupňov) asi 20 až 30 minút, alebo do zlatista.
Súvisiace recepty

Slovenský smatankový koláč

Smotanový perkelt z cíceru s kolienkami

Pečená zelenina a zemiaková kaša

Šišky zo zemiakového cesta sladké aj slané

Domáce ňoky s pestom a orechami
