Slaný pizza koláč s kaparami a paradajkami
... slaný plnený kysnutý koláč
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- ½ kocky čerstvého droždia
- 1 ČL soli a 1 PL cukru
- 300 ml vlažnej vody
Plnka:
- 150 g tvrdého syra (Billa Grana Padano)
- 100 g sušených paradajok v oleji
- 50 g kapary
- Paradajkový pretlak
- Bylinky

Slaný pizza koláč s plnkou zo sušených paradajok, syra a kapár je elegantnou verziou pizze k vínu pre hostí.
Slaný pizza koláč s plnkou miesto pizze
-
Do väčšej misy dáme múku a primiešame soľ.
-
V odmerke premiešame 3 dcl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Do hladka vymiešaný kvások vlejeme do múky. Ručne vypracujeme cesto.
-
Necháme na teplom mieste vykysnúť 45 až 60 min.
-
Cesto jemne roztlačíme a rozvaľkáme. Pokvapkáme ho olivovým olejom, potrieme pretlakom, posypeme strúhaným syrom, nakrájanými paradajkami, kaparami a bylinkami. Zavinieme, ako veľkú palacinku.
-
Zatočíme ho do tortovej formy ako slimáka a potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 250 stupňov C cca 15 min a potom teplotu stíšime a dopečieme ďalších 15 minút.
-
Tu sa dozviete, ako robiť kvások doma.
Ak máte chuť na ozajstnú domácu pizzu, spravte si: Domáca pizza
Súvisiace recepty

Tradičné lasagne s mletým mäsom

Domáce ňoky s pestom a orechami

Zapekané cestoviny s hráškom
