Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 1 ČL soli a 1 PL cukru
  • 300 ml vlažnej vody

Plnka:

  • 150 g tvrdého syra (Billa Grana Padano)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 50 g kapary
  • Paradajkový pretlak
  • Bylinky

Vrstva 1

Slaný pizza koláč s kaparami a paradajkami

Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 30 min

Cookučka | 113 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 1 ČL soli a 1 PL cukru
  • 300 ml vlažnej vody

Plnka:

  • 150 g tvrdého syra (Billa Grana Padano)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 50 g kapary
  • Paradajkový pretlak
  • Bylinky

Slaný pizza koláč s plnkou zo sušených paradajok, syra a kapár je elegantnou verziou pizze k vínu pre hostí.

Slaný pizza koláč s plnkou miesto pizze

  1. Do väčšej misy dáme múku a primiešame soľ.

  2. V odmerke premiešame 3 dcl vlažnej vody s cukrom a rozdrobeným droždím. Do hladka vymiešaný kvások vlejeme do múky. Ručne vypracujeme cesto.

  3. Necháme na teplom mieste vykysnúť 45 až 60 min.

  4. Cesto jemne roztlačíme a rozvaľkáme. Pokvapkáme ho olivovým olejom, potrieme pretlakom, posypeme strúhaným syrom, nakrájanými paradajkami, kaparami a bylinkami. Zavinieme, ako veľkú palacinku.

  5. Zatočíme ho do tortovej formy ako slimáka a potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 250 stupňov C cca 15 min a potom teplotu stíšime a dopečieme ďalších 15 minút.

  6. Tu sa dozviete, ako robiť kvások doma.

    Ak máte chuť na ozajstnú domácu pizzu, spravte si: Domáca pizza