Slané pečivo s čedarom len z 3 ingrediencií
... do hodiny ich máte hotové.
Ingrediencie
Na cesto:
- 120 g hladkej múky (môžeme použiť aj špaldovú prípadne miešať hladkú v pomere 1:1 s celozrnnou múkou)
- 200 g najemno nastrúhaného syru čedar (odporúčame oranžový, kvôli výraznej chuti a zaujímavej farbe, ktorá zafarbí aj krekry na oranžovo)
- 60 g mäkkšieho masla
- štipka soli
- 2 PL studenej vody

Po vianočných sladkostiach nastáva čas, kedy všetci dáme prednosť skôr slaným dobrotám. Práve v tomto čase mmožno premýšľate nad tým, čo slané pripravíte na silvestrovskú oslavu. Ak chcete byť originálni, skúste náš recept. Len z troch ingrediencií sme pripravili úžasné chrumkavé slané pečivo – krekry s čedarom. Od momentu, kedy sme zamiesili cesto, kým sme ich upiekli uplynula hodina, čiže ich budete mať rýchlejšie hotové, ako sa nazdáte.
Slané pečivo s čedarom
Jednoduché, čo poviete? Musíme sa priznať, že naše krekry zmizli po dopečení z taniera veľmi rýchlo, ledva sme ich stihli odfotiť. Ak teda očakávate väčšiu spoločnosť na Silvestra, rovno si zamieste dve dávky.
Postup
- Preosiatu múku, nastrúhaný čedar, soľ a maslo nakrájané na kúsky premiešame v mise. Pridáme studenú vodu a ručne vypracujeme nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi 20 minút dozrieť v chladničke.
- Medzitým si pripravíme dva hárky papiera na pečenie, medzi ktorými budeme cesto vaľkať a plech vystlaný papierom na pečenie, na ktorom budeme krekry piecť.
- Odpočinuté cesto rozvaľkáme medzi dvoma hárkami papiera na pečenie na hrúbku asi pol cm a vykrajujeme drobné tvary. Ak nemáme formičku správnej veľkosti, môžeme cesto rozkrájať radielkom na malé štvorčeky alebo tyčinky.
- Krekry poukladáme na plech s papierom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 15 minút.