Videorecept – provensálske slané muffiny s čabajkou, olivami a syrom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 6-8 kúskov:

  • 100-120  ml mlieka
  • 50 g nahrubo nastrúhaného ovčieho syra
  • 10-15 zelených olív bez kôstok
  • 1 nožička klobásky čabajky
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo a múka na vymastenie formičiek
  • slnečnicové semienka na posypanie nemusí byť
  • Ingrediencie

    Na 6-8 kúskov:

  • 100-120  ml mlieka
  • 50 g nahrubo nastrúhaného ovčieho syra
  • 10-15 zelených olív bez kôstok
  • 1 nožička klobásky čabajky
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo a múka na vymastenie formičiek
  • slnečnicové semienka na posypanie nemusí byť
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Provensálske slané muffiny s čabajkou, olivami a syrom

    Postup:

    1. V miske prešľaháme vajíčka metličkou. Mlieko a jogurt metličkou zmiešame. Maslo roztopíme. Roztopené maslo a jogurt s mliekom prilejeme k vajíčkam. Premiešame.
    2. K tekutým surovinám preosejeme múku spolu s kypriacim práškom a krátko premiešame.
    3. Pridáme nakrájané zelené olivy, klobásku, petržlenovú vňať a sušené bylinky. Osolíme a okoreníme. Premiešame stierkou.
    4. Muffinový plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Lyžicou naplníme formu. Posypeme slnečnicovými semienkami.
    5. Pečieme cca 20 -25 minút do zlata.
    6. Po upečení vyberieme slané muffiny z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Alebo vo forme...