Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 500 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 balíček perníkového korenia, alebo 1/2 ČL mletých klinčekov, na špičku lyžičky mletého nového korenia, na špičku lyžičky mletého zázvoru
  • Hrsť nasekaných vlašských orechov

Na ozdobovanie:

  • Kyslý lekvár na potieranie,
  • 200 g horkej čokolády a 50 g tuku (napr. kokosového, alebo masla) na polevu

Vrstva 1

Skvelý recept na jednoduchý perník

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 25 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Liaty pernik recept
Ingrediencie
  • 500 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 balíček perníkového korenia, alebo 1/2 ČL mletých klinčekov, na špičku lyžičky mletého nového korenia, na špičku lyžičky mletého zázvoru
  • Hrsť nasekaných vlašských orechov

Na ozdobovanie:

  • Kyslý lekvár na potieranie,
  • 200 g horkej čokolády a 50 g tuku (napr. kokosového, alebo masla) na polevu

Dobrý recept na jednoduchý liaty perník sa vám bude v zime a špeciálne pred Vianocami hodiť. Tento pre nás pripravila cukrárka Michaela Smolová zo Sisters Bakery. Je veľmi chutný a zvládne ho každá gazdinka. Na ozdobu stačí dobrý kyslejší džem a kvalitná čokoláda.

Recept na jednoduchý liaty perník od cukrárky

Postup:

  1. Na toto jednoduché cesto najskôr vyšľaháme celé vajcia v mise spolu s práškovým cukrom do penista. Keď nám vznikne nadýchaná svetlá hmota, pridáme olej a opäť premiešame. Pridáme korenie a premiešame všetko spolu do hladka.
  2. Do zmesi teraz preosejeme múku. Tú pred tým premiešame spolu s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaom. Vmiešame do zmesi vajec a cukru pomocou gumenej varechy.
  3. Napokon prilejeme mlieko a mixérom krátko vymiešame do hladka. Ak chceme, v tomto štádiu môžeme pridať nasekané orechy, k perníku sa chuťovo veľmi hodia.
  4. Nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli maslom a vystlali papierom na pečenie.
  5. Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25-30 minút.
  6. Upečený a vychladnutý perník potrieme tenkou vrstvou kyslého lekváru.
  7. Náš tip je Šípkový Extra džem z BILLA. Obľúbený je aj ríbezľový a pod.
  8. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme jednoducho. Do menšieho hrnca dáme trošku vody, na hrniec položíme napr. plechovú, či antikorovú misku, do ktorej dáme nalámanú čokoládu a trošku tuku. Keď začne voda vrieť, čokoláda sa hneď rozpustí do hladkej zmesi.
  9. Liaty perník poliaty čokoládou potom môžeme ešte ozdobiť kandizovaným ovocím, napríklad čerešňami, alebo posypať makom, či orechmi.
  10. Vychladnutý perník potom krájame na úhľadné kocky. Hodí sa skvelo aj na zimné predvianočné sviatočné raňajky ku kávičke, či dobrému čaju.
  11. Dobrý recept na jednoduchý liaty perník sa vám bude v zime, a špeciálne pred Vianocami, hodiť. Tento pre nás pripravila cukrárka Michaela Smolová zo Sisters Bakery. Je veľmi chutný a zvládne ho každá gazdinka. Na ozdobu stačí dobrý kyslejší džem a kvalitná čokoláda.