Chýbajú vám letné grilovačky, vôňa mäsa a lúče slnka? Nemusíte čakať, privolajte leto šašikom z krkovičky. Šašlik totiž nemusí byť len z baranieho mäsa, ak použijeme správne prísady, ako napríklad čerstvý rozmarín, krkovička nadobudne nezabudnuteľné vône a chute. Nezaberie vám to veľa času ani námahy. Recept pre dokonalú nedelnú idylku, pretože namiesto umývania riadu len vyhodíte špajdle a môžete relaxovať.

Šašlik z krkovičky

Šašlik, pri ktorom sa spájajú chute prepečeného mäska a chrumkavej zeleniny na kúsočku drievka. Vďaka farebným paprikám je tento recept pastvou pre oči, spojenie dijonskej horčice a čerstvého rozmarínu zasa dodá mäsku plné chute. Takže pripraviť špajdle a ideme na to.

Postup
  1. Mäso nakrájame na kúsky približne 6×6 cm.
  2. Rozmarín zbavíme stoniek a posekáme ho na jemno.
  3. Do horčice pridáme rozmarín, prípadne 1PL medu a premiešame zmes s mäsom.
  4. Papriku nakrájame na kúsky cca 4×4 cm.
  5. Na špajdle napichujeme zeleninu a potom mäso, respektíve na striedačku farebnú papriku, mäso a cibuľu.
  6. Uložíme šašliky na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 190 st. C° asi 45 minút prikryté alobalom.
  7. Potom alobal odstránime a pečieme ešte asi 15 minút.

Ak chcete dosiahnuť ešte dokonalejší efekt, naložte mäsko do zmesi horčice, medu a rozmarínu a na niekoľko hodín odložte do chladničky. Taktiež pomalšie pečenie zaručí, že mäsko sa vám bude rozpadávať na jazyku. No pri tomto postupe rovno odporúčame spraviť dvojnásobnú dávku, pretože nebudete stíhať sledovať, ako rýchlo šašlik zmizne zo špajdlí.

Rozmýšľate ako zapojiť deti v kuchyni? Prečítajte si Prečo a ako naučiť deti pomáhať v kuchyni, sme si istí, že vás inšpiruje 🙂