Šalát s kuracím mäsom je v slnečných dňoch ten správny recept. Chceli by ste vyskúšať nejaký nový druh šalátovej zálievky? Máme pre vás skvelý tip. Ak ste ešte ančovičky v zálievke neskúšali, nenechajte sa odradiť množstvom surovín. Táto zálievka odlíši váš šalát od všetkých ostatných a urobí ho výnimočným.

Šalát s kuracím mäsom s fantastickou zálievkou

  1. Ešte než začneme s prípravou zálievky si umyjeme zeleninu. Ak používate odstreďovač zeleniny, určite ho využite.
  2. Zálievku potom jednoducho pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a ich dôkladným vyšľahaním, premiešaním alebo pretrepaním v uzatvárateľnej nádobe. Určite dbáme na to, aby kapary a ančovičky boli nakrájané naozaj na jemno. Môžeme použiť napríklad aj kuchynský mažiar.
  3. Po vyšľahaní zálievku samozrejme ešte ochutnáme, prípadne dosolíme ďalšou ančovičkou alebo dosladíme troškou medu. Záleží len na našej osobitej chuti, ktorú máme radi.
  4. Tesne pred podávaním natrháme zelený šalát do veľkej misy, ďalšiu zeleninu nakrájame a napríklad pečené kuracie mäso zbavíme kostí a pokrájame na menšie časti.
  5. Šalát by sa mal podávať zmiešaný spolu so zálievkou, ale dám Vám malý tip – ak máte v rodine ešte malé deti, servírujte zálievku zvlášť, aby možnosť ochutnať zeleninu z misy dostali aj tí najmenší.
  6. Ako ďalšie obmeny môžeme na šalát pridať nielen slaninu, ale napríklad aj krutóny, ktoré môžeme urobiť napríklad zo staršieho pečiva opečeného na masle alebo olivovom oleji. Dobrú chuť !