Šalát Nice s tuniakom a olivami

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie šalátu:

Na zálievku:

Ingrediencie

Na 4 porcie šalátu:

Na zálievku:

Nutričné hodnoty

Billa

Tento šalát pochádza z francúzskeho mesta Nice. V teplejších dňoch ho podávame ako hlavné jedlo. Je sýty a predsa ľahký. Má mnoho variácií, môžete doň pridať aj sušené paradajky, bazalku, kapary, ančovičky atď. Je len na vás, ako sa rozhodnete šalát Nice ochutiť a ozvláštniť. S kúskom chrumkavej bagety a pohárom vychladeného vína sa budete cítiť, ako na terase reštaurácie francúzskej riviéry 🙂

Šalát Nice s chuťou francúzskej riviéry

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme mierne vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
  2. Vajíčka varíme natvrdo 8-10 minút. Schladíme ich v ľadovej vode a necháme ich v nej vychladnúť, aby sa lepšie šúpali.
  3. Zelené fazuľky blanšírujeme vo vriacej, jemne osolenej vode 3-4 minúty a schladíme ľadovou vodou. Zachovajú si tak peknú zelenú farbu. Necháme ich v sitku odkvapkať.
  4. Na väčší servírovací tanier poukladáme listy umytého a osušeného zeleného šalátu.
  5. Na šalát uložíme zemiaky nakrájané na veľkosť sústa.
  6. Pridáme zelené fazuľky, rozkrojené cherry paradajky a olivy.
  7. Tuniaka necháme odkvapkať z oleja, rozdelíme na kúsky a rozložíme na tanier k ostatným surovinám.
  8. Nakoniec pridáme vajíčka, rozkrájané na štvrtiny.
  9. Zálievku pripravíme tak, že do malého uzatvárateľného pohárika nalejeme olivový olej, citrónovú šťavu, ocot, soľ a korenie. Pohárik uzatvoríme a dobre pretrepeme. Ingrediencie sa spoja a získame krémovú zálievku. Touto zálievkou pokvapkáme šalát.
  10. Nakoniec posypeme lískami petržlenovej vňate alebo bazalky.

 

Náš tip:

  • Podávame dobre studený s čerstvou bagetou.