Šalát Coleslaw je jeden z tých, s ktorým ma nikdy nemôžete nechávať osamote. Po niekoľkých minútach ochutnávania zistím, že polovica misky chýba. Dobre vychladený kapustovo mrkvový šalát Coleslaw totiž milujú deti, ale aj dospelí 🙂 My sme ho podávali s rovnako obľúbenými mäsovými guľkami.

Šalát Coleslaw je pochúťka pre deti aj dospelých

  1. Začnime prípravou šalátu. Bielu kapustu si umyjeme a nakrájame na menšie časti, zbavíme ju stonky, ktorá zasahuje aj do vnútra hlávky.
  2. Mrkvu tiež dobre umyjeme a olúpeme.
  3. Ak máme kuchynský mixér určite ho využijeme, kapustu na ňom najemno nastrúhame a mrkvu tiež.Ak nemáme mixér použijeme strúhadlo na zemiaky.
  4. Ďalej umyjeme aj jarnú cibuľku zbavíme ju koncov a nakrájame najemno. Všetku zeleninu teda bielu kapustu, mrkvu a jarnú cibuľku dobre zmiešame vo väčšej mise.
  5. V menšej miske si potom ešte zmiešame majonézu, cukor, jablčný ocot a trochu mlieka (nemusí byť), všetko dobre premiešame a hotový dresing vylejeme na miešanú zeleninu.
  6. Šalát dobre miešame, až kým sa všetky suroviny nespoja. Hotový šalát dáme do chladničky na chvíľku oddýchnuť, pretože najlepší je, keď sa podáva vychladený.
  7. Môžeme sa vrhnúť na prípravu mäsových gúľ, Príprava je úplne jednoduchá. Ak na prípravu budeme používať rúru, predhrejeme si ju na 180 stupňov celzia. Môžete použiť aj teplovzdušnú fritézu.
  8. V miske zmiešame mleté ​​bravčové mäso, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, jednu lyžičku údenej papriky, pol lyžičky plnotučnej horčice, pol lyžičky mletého čierneho korenia a jedno vajce. Všetko premiešame a začneme za pomoci rúk, ktoré sme si predtým namočili do studenej vody tvarovať gule, mali by byť približne rovnako veľké.
  9. Gule potom kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ak pečieme v rúre a alebo rovno do teplovzdušné fritézy.
  10. Vo fritéze gule pečieme cca 20 min. ale v rúre asi tak 30 min. Po upečení ich servírujeme s vychladeným šalátom Coleslaw, dobrú chuť.