Ryžovo kokosový puding s mangom je dezert vytvorený z jednoduchého základu, z ryžovej kaše. Lahodná kombinácia vznikne pridaním kokosového mlieka a exotického ovocia.

Ryžovo kokosový puding chutí skvelo teplý aj vychladený

  1. Do hrnca nasypeme prebratú ale nepremytú ryžu, zalejeme studeným mliekom, pridáme oba cukry a privedieme k varu za stáleho miešania.
  2. Ryžu s mliekom varíme približne 20 minút, často miešame, aby sa nepripálila. Ak je kaša príliš hustá, podlievame mliekom. Pred koncom varenia zamiešame do kaše kokosové mlieko a spolu povaríme ešte 5-10 minút.
  3. Horúci kokosový puding rozdelíme do pohárov alebo misiek a necháme vychladnúť. Preložíme do chladničky úplne vychladnúť.
  4. Mango nakrájame na malé kocky a ochutíme šťavou z limetky. Kúskami manga obložíme dezert a podávame. Môžeme pridať aj iné ovocie, napr. broskyne, čučoriedky, maliny a pod.
  5. Ryžovo kokosový puding môžeme podávať aj teplý, v tom prípade môžeme kúsky manga rozvariť s troškou cukru a limetkovej šťavy.