Ázijské ryžové rezance s opečeným tofu, arašidovými orieškami a chrumkavou čerstvou zeleninou sú rýchla variácia populárnych thajských Pad Thai rezancov.

Ryžové rezance s tofu do chrumkava opečeným a orieškami

  1. Rezance uvaríme podľa návodu. Trvá to veľmi krátko, obvykle ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.

  2. Tofu nakrájame na menšie kocky a opečieme ho sprudka na panvici. Na záver praženia pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme zkaramelizovať do chrumkava.

  3. Očistenú mrkvu a umytú cuketu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou škrabkou.

  4. Arašidy nasekáme nožom na menšie, alebo ich potlčieme cez utierku tĺčikom na mäso.

  5. Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme sójovou omáčkou.