Detská vianočná večera? Vyskúšali sme pre vás rybie prsty pečené v rúre a detský šalát. Ak sa bojíte, že majonézový šalát a podkovičky z kapra, nie sú príliš vhodné pre deti, máme pre vás tip. Zaručujeme vám, že vaše deti sa tieto Vianoce budú cítiť výnimočne s vlastným vianočným menu. Buďte opatrní pri ochutnávaní, hrozí totiž, že im celú porciu zhltnete na posedenie vy.

Domáce rybie prsty v rúre a možno aj vianočná večera pre deti

 

  1. Začnime prípravou zemiakového šalátu. Zemiaky si dobre umyjeme pod tečúcou vodou, môžeme použiť aj kefku. Ponorené vo vode ich varíme na miernom ohni do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké (vyskúšame vidličkou) vodu zlejeme a necháme ich vychladnúť.
  2. Medzitým si mrazenú zeleninu chvíľu orestujeme na masle. A uvaríme vajcia na tvrdo (cca 10 min od začiatku varu). Keď sa vajcia uvaria, horúcu vodu z nich zlejeme a napustíme k nim studenú vodu. Vodu môžeme po chvíli znova vymeniť za studenú. Keď vajcia schladnú, olúpeme ich.
  3. Vychladnuté zemiaky olúpeme za pomoci malého noža a nakrájame na zemiakovým lisom na malé hranolčeky, tie sa nám budú rozpadať na niekoľko kúskov, ale to je v poriadku. Ďalej cez zemiakový krájač pretlačíme aj vajíčka. Pridáme vychladnutú restovanú zeleninu, kyslú smotanu a soľ. Všetko veľmi dobre premiešame a necháme odpočívať v chlade.
  4. Medzitým si rozmixujeme Cornflaky na jemnejšiu strúhanku.
  5. Lososa ostrým nožom zbavíme kože, tak že ju postupne podrezávame. ide to ľahko. Potom ho zľahka osolíme a nakrájame na menšie tyčinky – prsty.
  6. Obalíme ako v trojobale. Začneme múkou, rozšľahaným vajcom a zakončíme rozmixovaných Cornflakach. Skvelý efekt a chrumkavosť docielite tak, že trojobal ešte raz zopakujete. Obaleného lososa dajte ešte na chvíľu do chladničky, bude potom pevnejší a pred pečením sa vám nezačne rozpadať.
  7. Na pečenie odporúčam pre deti zvoliť variant pokiaľ možno bez tuku, my napríklad používame teplovzdušnú fritézu, alebo rúru.  Losos je naozaj chrumkavý, k tomu vyprážanému na nerozoznanie.