Rybie filé so zemiakmi a letným šalátom
... rybička na večeru ...
Ingrediencie
- 400 g filé z tresky Billa
- 1/3 hrnčeka parmezánu
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
- ½ lyžičky údenej papriky
- ¼ lyžičky soli
Na omáčku:
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ hrnčeka bieleho vína – vynecháme, ak pripravujeme jedlo pre deti
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica masla a štipka soli

Rybie filé pripravené naozaj chutne je ten správny recept počas týždňa, ak chcete niečo ľahké a rýchle. Vyskúšajte môj recept na filé z tresky na bielom víne s parmezánom a čerstvou vňaťou z petržlenu.
Rybie filé je pripravené naozaj chutne a expresne
- Najskôr si rúru predhrejeme na cca 205 stupňov Celzia. Z mrazničky vyberieme filé, môžeme použiť aj zmrazené, len tomu musíme prispôsobiť dobu pečenia.
- Začneme s prípravou surovín. Parmezán nastrúhame najemno, petržlenovú vňať umyjeme a cesnak ošúpeme.
- Väčší pekáč, vhodný aj do rúry, postavíme na sporák a na miernom ohni na ňom rozpustíme maslo. Pridáme cesnak, ktorý pretlačíme cez lis a zľahka ho na masle opražíme (cca 1 minútu). Ďalej pridáme víno, citrónovú šťavu a štipku soli. Všetko zľahka prevaríme a vypneme sporák.
- V menšej miske zmiešame strúhaný parmezán s údenou paprikou.
- Filé v prípade potreby osušíme kuchynským obrúskom a z oboch strán ho osolíme. Poukladáme ho do pekáča s omáčkou. Navrch na každý kúsok nasypeme parmezán s údenou paprikou.
- Takto bez prikrytia vložíme filé do rozohriatej rúry a pečieme cca 20 až 25 minút, ak bolo filé rozmrazené. Pokiaľ ho ale použijeme ešte mrazené, pečieme cca 40 min.
- Keď je filé hotové, môžeme ešte opatrne zliať omáčku a prípadne ju dochutiť ešte trochou strúhaného parmezánu, alebo ju len zredukovať varom.
- Po upečení filé servírujeme zasypané nakrájanou petržlenovo vňaťou a napríklad s uvarenými zemiakmi a sviežim reďkvičkovým šalátom s uhorkami. Dobrú chuť a na zdravie !
Súvisiace recepty

Quinoa šalát s Fetou
Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 15 min

Zeleninová polievka s haluškami
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Domáce dukátové buchtičky
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 20 min

Crinkles – skvelé, farebné, naozaj vláčne sušienky
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 10 min

Domáca vajíčková nátierka
Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 10 min