Pre 4 osoby:
Na šalát:
Ryba v pivnom cestíčku a ľahký zemiakový šalát
Ela Kaslu | 385 receptov
Pre 4 osoby:
- 500-600 g filety z tresky (alebo iná podobná ryba)
- 220 g hladkej múky + extra na obalenie
- 300-350 ml svetlého piva (hľadajte v letáku BILLA)
- ½ lyžičky kypriaceho prášku
- soľ a mleté čierne korenie
- olej na vysmážanie
Na šalát:
Ryba v pivnom cestíčku je chrumkavá a chutná. Moderná verzia vianočnej ryby v štýle „streetfood“ a k nej ľahký zemiakový šalát s bielym jogurtom a trochou majonézy. Obaľovanie tejto ryby je veľmi jednoduché a rýchle, pozrite si video.
Chrumkavá ryba v pivnom cestíčku v štýle „streetfood“ vám bude chutiť nie len na Vianoce
- Múku zmiešame s kypriacim práškom a veľkou štipkou soli. Postupne prilievame pivo a miešame až vznikne husté cestíčko.
- Filety z ryby nakrájame na 2-3 cm široké kúsky a jemne osolíme a okoreníme.
- V hlbokej panvici zohrejeme dostatočne vysokú vrstvu oleja. Tesne pred smažením obaľujeme kúsky ryby v múke, oklepeme a potom namáčame do cestíčka. Vysmážame 3-5 minút z každej strany do zlata. necháme odkvapkať na mriežke alebo na papierovej utierke.
- Podávame horúce s ľahkým zemiakovým šalátom a kúskom citróna.
-
Uvarenú zemiaky nakrájame na malé kocky, cibuľu najemno, hrášok a mrkvu scedíme. Všetko spolu premiešame vo väčšej miske spolu s jogurtom a majonézou.
-
Ich pomer a množstvo si upravíme podľa toho, ako krémový chceme šalát mať. Dobre osolíme, a okoreníme mletým čiernym korením.
-
Necháme ho pár hodín odležať v chladničke, ale môžeme ho podávať aj okamžite.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.