Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 120 g jemno strúhaného parmezánu
  • 4 lyžice masla
  • 5 lyžíc smotany
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • soľ na posypanie

Vrstva 1

Rozmarínové sušienky pre hostí k vínu

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 15 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
rozmarinove susienky
Ingrediencie
  • 250 g hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 120 g jemno strúhaného parmezánu
  • 4 lyžice masla
  • 5 lyžíc smotany
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • soľ na posypanie

Rozmarínové sušienky vás učite potešia, ak ešte nemáte vymyslené dobroty na vianočné a silvestrovské večierky. Rozmarínové sušienky so syrom si môžete pripraviť dopredu a podávať ich napr. k syrovému tanieru, alebo k dipu či nátierke. Rozmarín a parmezán je skvelá kombinácia, vďaka ktorým budú sušienky chutiť výborne aj samotné.

Rozmarínové sušienky na vianočný, či silvestrovský večierok

  1. Rúru zohrejeme na 200 °C.
  2. Do misky dáme múku, strúhaný parmezán a mierne povolené maslo.
  3. Rukami spracujeme do mrveničky a postupne pridávame smotanu tak, aby sme dostali nelepivé cesto. To potom dáme na hodinu do chladničky.
  4. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubú placku.
  5. Rozmarínové lístky nasekáme nadrobno a premiešame ich s troškou soli. Túto bylinkovú soľ potom rovnomerne nasypeme na plát cesta. Rukami ju do cesta jemne vtlačíme alebo ešte prejdeme valčekom.
  6. Posypeme čerstvo namletým čiernym korením a radielkom rozkrájame na kúsky. Tie potom prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Alebo môžeme na papier preniesť placku vcelku a rozkrájať ju priamo na plechu.
  7. Takto pripravené vložíme do rúry na približne 10-15 minút. Sušienky sú skvelé len tak k vínu, alebo ako základ malých chuťoviek, prípadne ako doplnok k syrovému tanieru.