Rozmarínové sušienky vás učite potešia, ak ešte nemáte vymyslené dobroty na vianočné a silvestrovské večierky. Rozmarínové sušienky so syrom si môžete pripraviť dopredu a podávať ich napr. k syrovému tanieru, alebo k dipu či nátierke. Rozmarín a parmezán je skvelá kombinácia, vďaka ktorým budú sušienky chutiť výborne aj samotné.

Rozmarínové sušienky na vianočný, či silvestrovský večierok

  1. Rúru zohrejeme na 200 °C.
  2. Do misky dáme múku, strúhaný parmezán a mierne povolené maslo.
  3. Rukami spracujeme do mrveničky a postupne pridávame smotanu tak, aby sme dostali nelepivé cesto. To potom dáme na hodinu do chladničky.
  4. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubú placku.
  5. Rozmarínové lístky nasekáme nadrobno a premiešame ich s troškou soli. Túto bylinkovú soľ potom rovnomerne nasypeme na plát cesta. Rukami ju do cesta jemne vtlačíme alebo ešte prejdeme valčekom.
  6. Posypeme čerstvo namletým čiernym korením a radielkom rozkrájame na kúsky. Tie potom prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Alebo môžeme na papier preniesť placku vcelku a rozkrájať ju priamo na plechu.
  7. Takto pripravené vložíme do rúry na približne 10-15 minút. Sušienky sú skvelé len tak k vínu, alebo ako základ malých chuťoviek, prípadne ako doplnok k syrovému tanieru.