Roláda s parížskou šľahačkou a letným ovocím je ľahká ako čokoládový obláčik a sladká od zrelého letného ovocia. Je skvelým dezertom pre milovníkov čokolády a jahôd.

Roláda s parížskou šľahačkou ako čokoládový obláčik

  1. Rúru zohrejeme na 200 °C.
  2. Parížsku šľahačku si priravíme deň predtým: šľahačku zohrejeme takmer k varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Rozmiešame dohladka a necháme v chlade do druhého dňa.
  3. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtkovej peny pomaly zašľaháme olej a na striedačku opatrne zamiešavame /stierkou/ preosiatú múku s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov.
  4. Rozotrieme na veľký plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8-10 minút. Upečenú ešte horúcu piškótu prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Dobre vychladenú šľahačku vyšlaháme dotuha. Vychladnutú roládu potrieme väčšou časťou šľahačky obložíme plátkami jahôd,  ale niekoľko si ich odložíme na ozdobu.
  6. Zvyškom šľahačky ozdobíme povrch rolády. Zavinieme a dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním ozdobíme odloženými jahodami.