Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na piškótovú čokoládovú roládu:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 250-300 g jahôd

Na parížsku šľahačku:

Vrstva 1

Roláda s parížskou šľahačkou a ovocím

Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 15 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Roláda s parižskou šľahačkou
Ingrediencie

Na piškótovú čokoládovú roládu:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 250-300 g jahôd

Na parížsku šľahačku:


Roláda s parížskou šľahačkou a letným ovocím je ľahká ako čokoládový obláčik a sladká od zrelého letného ovocia. Je skvelým dezertom pre milovníkov čokolády a jahôd.

Roláda s parížskou šľahačkou ako čokoládový obláčik

Postup:

  1. Rúru zohrejeme na 200 °C.
  2. Parížsku šľahačku si pripravíme deň predtým: šľahačku zohrejeme takmer k varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Rozmiešame dohladka a necháme v chlade do druhého dňa.
  3. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtkovej peny pomaly zašľaháme olej a na striedačku opatrne zamiešavame /stierkou/ preosiatú múku s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov.
  4. Rozotrieme na veľký plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8-10 minút. Upečenú ešte horúcu piškótu prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme dotuha. Vychladnutú roládu potrieme väčšou časťou šľahačky obložíme plátkami jahôd, ale niekoľko si ich odložíme na ozdobu.
  6. Zvyškom šľahačky ozdobíme povrch rolády. Zavinieme a dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním ozdobíme odloženými jahodami.