Ríbezľové čatní k syrom aj k mäsu

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na 4 poháriky (100 ml):

  • 500 ml červených ríbezlí (môžu byť aj mrazené)
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 cibuľa

  • 250 ml pohár hrozienok
  • 250 ml jablko
  • vej šťavy

  • 1 lyžička anglickej horčice
  • Malý kúsok zázvoru (alebo ½ lyžičky sušeného)
  • 1 lyžička čili korenia
  • Štipka mletého
  • čierneho korenia

  • ½ lyžičky kurkumy
  • Ingrediencie

    Na 4 poháriky (100 ml):

    • 500 ml červených ríbezlí (môžu byť aj mrazené)
    • 2 lyžice hnedého cukru
    • 1 cibuľa

  • 250 ml pohár hrozienok
  • 250 ml jablko
  • vej šťavy

  • 1 lyžička anglickej horčice
  • Malý kúsok zázvoru (alebo ½ lyžičky sušeného)
  • 1 lyžička čili korenia
  • Štipka mletého
  • čierneho korenia

  • ½ lyžičky kurkumy
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Ríbezľové čatní je nezvyčajná dobrota ku grilovanému mäsu či ako súčasť syrového taniera. My sme ho pripravili jemne pikantné a tu je recept. Môžete ho pripraviť aj ako darček priateľom na grilovačku.

    Ríbezľové čatní ku grilovanému mäsu alebo k syrovému tanieru

    Postup:

    1. Ríbezle očistíme a prepasírujeme. Ak nám nevadia zrnká z ríbezlí, môžeme tento krok vynechať, ale čatní chutí lepšie bez nich.
    2. Do hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozienka a ríbezle. Pridáme všetky ostatné prísady a privedieme k varu. Plameň stíšime a necháme prebublávať 30-40 minút do zredukovania šťavy a zhustnutia čatní. Občas premiešame a skontrolujeme, aby nám ovocie neprihorelo na spodku hrnca.
    3. Ochutnáme, ak treba doladíme soľou, cukrom či mletým čiernym korením.
    4. Naplníme poháriky a uzavrieme. Skladujeme v chladničke a podávame studené k syrovým tanierom, či na grilovačke ku grilovaným mäsovým pochúťkam.
    5. Čatní však pripravíte z rôznych druhov ovocia. Na grilovačky alebo syry sa skvelo hodí čatní z višní, sliviek a pod.