Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 4 poháriky á 100 ml:

  • 500 ml červených ríbezlí (môžu byť aj mrazené)
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 cibuľa
  • 250 ml pohár hrozienok
  • 250 ml jablkovej šťavy
  • 1 lyžička anglickej horčice
  • Malý kúsok zázvoru (alebo ½ lyžičky sušeného)
  • 1 lyžička čili korenia
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky kurkumy

Vrstva 1

Ríbezľové čatní k syrom aj k mäsu

Čas prípravy: 25 min
Čas varenia: 40 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ribezlove catni ku grilovanemu masu
Ingrediencie

Na 4 poháriky á 100 ml:

  • 500 ml červených ríbezlí (môžu byť aj mrazené)
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 cibuľa
  • 250 ml pohár hrozienok
  • 250 ml jablkovej šťavy
  • 1 lyžička anglickej horčice
  • Malý kúsok zázvoru (alebo ½ lyžičky sušeného)
  • 1 lyžička čili korenia
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky kurkumy

Ríbezľové čatní je nezvyčajná dobrota ku grilovanému mäsu či ako súčasť syrového taniera. My sme ho pripravili jemne pikantné a tu je recept. Môžete ho pripraviť aj ako darček priateľom na grilovačku.

Ríbezľové čatní ku grilovanému mäsu alebo k syrovému tanieru

  1. Ríbezle očistíme a prepasírujeme. Ak nám nevadia zrnká z ríbezlí, môžeme tento krok vynechať, ale čatní chutí lepšie bez nich.
  2. Do hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozienka a ríbezle. Pridáme všetky ostatné prísady a privedieme k varu. Plameň stíšime a necháme prebublávať 30-40 minút do zredukovania šťavy a zhustnutia čatní. Občas premiešame a skontrolujeme, aby nám ovocie neprihorelo na spodku hrnca.
  3. Ochutnáme, ak treba doladíme soľou, cukorm či mletým čiernym korením.
  4. Naplníme poháriky a uzavrieme. Skladujeme v chladničke a podávame studené k syrovým tanierom, či na grilovačke ku grilovaným mäsovým pochúťkam.
  5. Čatní však pripravíte z rôznych druhov ovocia. Na grilovačky alebo syry sa skvelo hodí čatní z višní, sliviek a pod. Ríbezľové čatní môžete vyskúšať podávať ku grilovanému bielemu syru Feta. Jeho slaná chuť sa skvelo hodí k jemne kyslastej chuti ríbezlí. Výborne sa k ním hodí biela bageta a pohár vychladeného bieleho vína.
  6. Ďalšie recepty na grilovačky, či už vegetariánske, alebo klasické mäsové a tiež veľa marinád na grilovanie nájdete na našom receptári v podobe video, či foto receptov.