Recepty z mletého mäsa – 2x farebná roláda

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

1/ Na vajíčkovo-hráškovú roládu:

(mix hovädzieho a bravčového)

  • 1 starší rožok alebo žemľa
  • strúhanka
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sladkej červenej papriky
  • 1 vajíčko
  •  Na náplň:

     

    2/ Na hovädziu roládu so špenátom, syrom a paprikou:

    hovädzieho mäsa

  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajíčko
  • strúhanka
  • ½ lyžičky majoránky
  • 100 ml mlieko
  • 1 starší rožok
  • Na náplň:

    Ingrediencie

    1/ Na vajíčkovo-hráškovú roládu:

    (mix hovädzieho a bravčového)

  • 1 starší rožok alebo žemľa
  • strúhanka
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sladkej červenej papriky
  • 1 vajíčko
  •  Na náplň:

     

    2/ Na hovädziu roládu so špenátom, syrom a paprikou:

    hovädzieho mäsa

  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajíčko
  • strúhanka
  • ½ lyžičky majoránky
  • 100 ml mlieko
  • 1 starší rožok
  • Na náplň:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Veľká noc je o chvíľu za dverami a vy už určite plánujete, čím pohostíte svojich kúpačov tentokrát. Máme pre vás výborný tip! Vyskúšajte naše 2 recepty z mletého mäsa a upečte roládu. Ale nie tú sladkú. Mäsová roláda je výborným pohostením, pretože je jednak chutná a jednak vyzerá na tanieri veľmi pekne.

    Recepty z mletého mäsa na slávnostnú príležitosť

    Postup:

    1. Starší rožok nalámeme na kúsky a zalejeme mliekom.  Mleté mäso vložíme do misky, pridáme pečivo s mliekom, 1 vajíčko, nadrobno naseknú cibuľu a pretlačený cesnak. Dobre osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a majoránkou. Rukami dobre premiesime a odložíme na chvíľu do chladničky.
    2. Medzitým si zo 4 vajíčok pripravíme praženicu, osolíme a okoreníme.
    3. Rúru zohrejeme na 200 °C.   Na pracovnú plochu si položíme kúsok alobalu, ktorý potrieme olejom.
    4. Na pripravený alobal rozložíme mäsovú zmes a rukami rozprestrieme po celej ploche, aby sme dostali rovnomernú mäsovú vrstvu.
    5. Na mäso rozložíme šunku, potom navrstvíme praženicu a nakoniec hrášok. Pomocou alobalu opatrne, ale pevne zavinieme. Zabalíme ešte raz do jednej vrstvy alobalu a roládu opatrne presunieme do hlbšieho plechu na pečenie.
    6. Pečieme približne 50-60 minút, potom alobal odstránime (ak treba podlejeme troškou vody) a dopekáme ešte 15 minút do zlata a chrumkava, pritom potierame výpekom.
    7. Po upečení necháme chvíľu schladnúť na plechu a nakrájame.
    8. Roláda chutí výborne so zemiakovou kašou a šalátom, ale je vynikajúca aj na studeno, ako súčasť studeného bufetu, napr. s chrenovým dipom a kúskom pečiva.
    9. Hovädzie mäso si pripravíme obdobným spôsobom ako u predchádzajúceho receptu. Na pripravený plát  mäsa rozložíme plátky syra, na to poukladáme lístky špenátu a do stredu uložíme po celej dĺžke rolády tenké pásiky papriky. Zavinieme a pečieme rovnakým spôsobom.