Veľká noc je o chvíľu za dverami a vy už určite plánujete, čím pohostíte svojích kúpačov tentokrát. Máme pre vás výborný tip! Vyskúšajte naše 2 recepty z mletého mäsa a upečte roládu. Ale nie tú sladkú. Mäsová roláda je výborným pohostením, pretože je jednak chutná a jednak vyzerá na tanieri veľmi pekne.

Recepty z mletého mäsa na slávnostnú príležitosť

Ak sa navyše pohráte s náplňami, bude vaše veľkonočné pohostenie naozaj pastvou pre oči.  Naše dve rolády výborne chutia za tepla, ale aj na studeno.

Postup
  1. Starší rožok nalámeme na kúsky a zalejeme mliekom.  Mleté mäso vložíme do misky, pridáme pečivo s mliekom, 1 vajíčko, nadrobno naseknú cibuľu a pretlačený cesnak. Dobre osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a majoránkou. Rukami dobre premiesime a odlžíme na chvíľu do chladničky.
  2. Medzitým si zo 4 vajíčok pripravíme praženicu, osolíme a okoreníme.
  3. Rúru zohrejeme na 200 °C.   Na pracovnú plochu si položíme kúsok alobalu, ktorý potrieme olejom.
  4. Na pripravený alobal rozložíme mäsovú zmes a rukami rozprestrieme po celej ploche, aby sme dostali rovnomernú mäsovú vrstvu.
  5. Na mäso rozložíme šunku, potom navrstvíme praženicu a nakoniec hrášok. Pomocou alobalu opatrne, ale pevne zavinieme. Zabalíme ešte raz do jednej vrstvy alobalu a roládu opatrne presunieme do hlbsieho plechu na pečenie.
  6. Pečieme približne 50-60 minút, potom alobal odstránime (ak treba podlejeme troškou vody) a dopekáme ešte 15 minút do zlata a chrumkava, pritom potierame výpekom.
  7. Po upečení necháme chvíľu schladnúť na plechu a nakrájame.
  8. Roláda chutí výborne so zemiakovu kašou a šalátom, ale je vynikajúca aj na studeno,ako súčasť studeného bufetu, napr. s chrenonovým dipom a kúskom pečiva.
Postup
  1. Hovädzie mäso si pripravíme obdobným spôsobom ako u predchádzajúcho receptu. Na pripravený plát  mäsa rozložíme plátky syra, na to poukladáme lístky špenátu a do stredu uložíme po celej dlžke rolády tenké pásiky papriky. Zavinieme a pečieme rovnakým spôsobom.