Recepty z kuracích pŕs sú atraktívne najmä v pracovné dni, kedy nie je času nazvyš. Ako si však poradiť, aby to nebolo vždy to isté? Vyskúšajte naše tri tipy na rýchlu a chutnú večeru – kuracie wrapy, cestovinový šalát s kuraťom, smotanou a pestom, alebo ryžový šalát s kuracím mäskom a brokolicou.

Recepty z kuracích pŕs – rýchla večera v troch chutných verziách

  1. Wrapy:

  2. Kuracie mäso nakrájame a opečieme na panvici. Počas opekania mäso okoreníme a posolíme.

  3. Avokádo prerežeme nožom po celom obvode. Potom 2 polovičky zvrtneme rukami proti sebe a ľahko ich oddelíme. Kôstka buď vypadne sama, alebo do nej sekneme väčším nožom a otočíme, tak aby povolila a vylúpla sa z jamky.

  4. Avokádo potom oddelíme lyžičkou od šupky a nakrájame ho na tenké pásiky.

  5. Tortila placky (tortily) môžeme opiecť, alebo zohriať na sucho na panvici. Placku položíme na tanier, naplníme zmesou mäsa, avokáda, paradajok a kukurice a zložíme.

  6. Najskôr prehneme dolný okraj, aby nám suroviny nevypadávali z placky. Potom prehneme obidva kraje a vytvoríme tak balíček, do ktorého vidno len zvrchu.

  7. Cestovinový šalát s kuracím mäsom:

  8. Obľúbené cestoviny uvaríme tradičným spôsobom podľa návodu.

  9. Kuracie mäso nakrájame a opečieme na panvici. Počas opekania mäso okoreníme a posolíme.

  10. Cibuľku, šalát, paradajky, alebo akúkoľvek obľúbenú zeleninu nakrájame na menšie kocky a premiešame s uvarenými cestovinami a kuracím mäsom.

  11. Pridáme olivový olej, kyslú smotanu a 1 PL pesta.

  12. Takto pripravená rýchla večer je vhodná aj na zabalenie so sebou na druhý deň ako obed.

  13. Ryžový šalát s kuracím mäsom:

  14. Ryžu uvaríme tradičným spôsobom podľa návodu. Môžeme ju variť vo vode, alebo krátko orestovať na oleji, podliať dvojnásobným množstvom vody a pomaly dovariť pod pokrievkou. Kuracie mäso nakrájame a opečieme na panvici. Počas opekania mäso okoreníme a posolíme.

  15. Brokolicové hlavičky sprudka povaríme vo vriacej vode, ale len cca 3 až 5 minút, aby stále ostali trochu chrumkavé. Ryžu s mäsom a brokolicou premiešame a pokvapkáme olejom, prípadne dosolíme.
  16. Kuracie mäso sa teší obľube vo väčšine rodín. Majú ho radi deti. Uprednostňujú ho športovci. Má veľmi variabilné využitie v kuchyni a najmä je rýchlo pripravené. Keď ho doplníte o vhodné prílohy, ako napríklad celozrnné cestoviny, klasické cestoviny z tvrdej pšenice, pohánku, pšeno a podobne. Prípadne o zeleniny obľúbené na vašom stole, či vo vašej rodine, je kuracie mäso určite dobrý tip na rýchle večere počas pracovného týždňa. Nebojte sa kombinovať kuracie mäso s novými prílohami a zeleninou.