Rizoto recept s plodmi mora sa pred letom vždy hodí. Je to jednoduché jedlo, ktoré vonia letom a morom. Navyše jeho príprava je veľmi jednoduchá. Prajeme vám dobrú chuť.

Rizoto recept s plodmi mora na letné večery

Ryza na rizoto
  1. Ryžu potrebujeme ideálne takú, aby bola vhodná na rizoto. Obvykle je to uvedené na obale. Ak nemáme, použijeme guľatozrnnú ryžu.

  2. Ryžu orestujeme na oleji do sklovita. Podlievame ju vývarom, ak nemáme, môžeme aj horúcou vodou.

  3. Šafran rozmiešame v malom poháriku s horúcou vodou. Jeho sušené lístočky, tak krásne pustia farbu. Pridáme ho takto do ryže.

  4. Pravidelne miešame a postupne pridávame víno a ďalší vývar, až kým nie je ryža mäkká.

  5. Na záver pridáme mrazené morské plody a všetko spolu necháme prehriať.

  6. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Pridáme rez masla a veľa petržlenovej vňate. Podávame s citrónom, prípadne so strúhaným parmezánom.