Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • ½ balenia ryže na rizoto
  • 300 g mrazených morských plodov
  • 200 ml zeleninového alebo rybieho vývaru
  • 200 ml bieleho vína
  • 1 rez masla
  • 1 citrón
  • Petržlenová vňať, šafran a čierne korenie

Vrstva 1

Recept na rizoto s morskými plodmi

Čas prípravy: 25 min
Čas varenia: 20 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • ½ balenia ryže na rizoto
  • 300 g mrazených morských plodov
  • 200 ml zeleninového alebo rybieho vývaru
  • 200 ml bieleho vína
  • 1 rez masla
  • 1 citrón
  • Petržlenová vňať, šafran a čierne korenie

Rizoto recept s plodmi mora sa pred letom vždy hodí. Je to jednoduché jedlo, ktoré vonia letom a morom. Navyše jeho príprava je veľmi jednoduchá. Prajeme vám dobrú chuť.

Rizoto s plodmi mora na letné večery

Postup:

  1. Ryžu potrebujeme ideálne takú, aby bola vhodná na rizoto. Obvykle je to uvedené na obale. Ak nemáme, použijeme guľatozrnnú ryžu.

  2. Ryžu orestujeme na oleji do sklovita. Podlievame ju vývarom, ak nemáme, môžeme aj horúcou vodou.

  3. Šafran rozmiešame v malom poháriku s horúcou vodou. Jeho sušené lístočky, tak krásne pustia farbu. Pridáme ho takto do ryže.

  4. Pravidelne miešame a postupne pridávame víno a ďalší vývar, až kým nie je ryža mäkká.

  5. Na záver pridáme mrazené morské plody a všetko spolu necháme prehriať.

  6. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Pridáme rez masla a veľa petržlenovej vňate. Podávame s citrónom, prípadne so strúhaným parmezánom.