Recept na pilaf s kuracím mäsom a ryžou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

, vykostené, bez kože

  • Väčšia štipka šafránu
  • 2 lyžice olivového
  • oleja

  • 1 cibuľa
  • 2 hrste orieškov – mandle, lieskovce, píniové, …
  • 2 hrste sušených brusníc (alebo hrozienok)
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Petržlenová vňať
  • Ingrediencie

    Na 4 porcie:

    , vykostené, bez kože

  • Väčšia štipka šafránu
  • 2 lyžice olivového
  • oleja

  • 1 cibuľa
  • 2 hrste orieškov – mandle, lieskovce, píniové, …
  • 2 hrste sušených brusníc (alebo hrozienok)
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Petržlenová vňať
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Kuracie mäsko, farebná ryža s orientálnym nádychom, oriešky a sušené ovocie  – to je exoticky a voňavý pilaf. Recept na pilaf je však jednoduchý a určite bude aj váš obľúbený.

    Pilaf s kuracím mäsom, šafránom a orieškami

    Postup:

    1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sušeným oreganom, paprikou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame ho a necháme chvíľku v chlade marinovať.
    2. Medzitým rozpustíme v troške horúcej vody šafránové vlákna.
    3. Oriešky opečieme nasucho na panvici do zlata. Trvá to len chvíľku, cca 2 minútky. Necháme vychladnúť.
    4. Ryžu prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. V hrnci zohrejme olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme ryžu. Posolíme a opekáme, kým ryža nie je priesvitná. Zalejeme 2 a ½ šálkami vody a pridáme šafrán. Ryžu dusíme tradičným spôsobom na slabom ohni pod pokrievkou.
    5. Keď je ryža hotová, opatrne ju vidličkou našuchoríme.
    6. Medzitým ako sa varí ryža, zohrejeme veľkú nepriľnavú panvicu. Vložíme do nej kuracie mäso a na strednom plameni opekáme zo všetkých strán do zlata. Podlejeme troškou vody, zakryjeme na necháme dusiť približne 10-15 minút, až sa tekutina odparí a mäso je uvarené. Päť minút pred koncom pridáme sušené brusnice.
    7. Ryžu premiešame s mäsom, orieškami a posypeme petržlenovou vňaťou. Veríme, že recept na pilaf ozvláštni vašu kuchyňu a zachutí vám tak, ako nám.