Aký je recept na najlepší Cheesecake – obľúbený, krehký a krémový tvarohový koláč? V dnešnej podobe, okrúhly tortový koláč, sa s ním stretávame v 18.storočí v Anglicku. Základ tvorí bohatá plnka z krémového tvarohu, ktorú obkolesuje tenká vrstva keksového cesta. Chuť cheescaku je na vás. Ten klasický má sladkú, jemne citrónovú chuť, Výborne chutí aj s ovocím alebo v čokoládovej verzii. Tu však jeho chuťové možnosti nekončia. Karamelový, kávový, straciatellový… koľko ľudí, toľko chutí.

Recept na najlepší Cheesecake a hneď niekoľko tipov Mišky Smolovej zo Sisters Bakery

  1. Ako sa cheesecake pripravuje? Spôsoby prípravy sú dva:

    • Nepečený cheesecake – vtedy za nás väčšinu práce urobí chladnička. Na cesto rozdrvíme obľúbené sušienky, zmiešame ich s roztopeným maslom a natlačíme ich na dno a po boku tortovej formy. Na sušienkový základ potom vylejeme krémovú plnku. Aby plnka dobre držala, odporúčame pridať do tvarohového krému želatínu alebo mascarpone. Nepečený cheesecake potom necháme dostatočne dlho vychladnúť v chladničke, aby stuhol a spevnel. Servírujeme ho napríklad s čerstvým ovocím alebo šľahačkou.
    • Pečený cheesecake – vtedy na sušienkový základ nalejeme plnku z krémového tvarohu (hľadajte v letáku Billa), do ktorého môžeme primiešať ešte čerstvý krémový syr. Cheesecake tak bude jemnejší a krémovejší. Dochutíme cukrom, citrónom, vanilkou, pridáme vajíčka alebo pudingový (škrobový) prášok a pomaly na nižšej teplote pečieme. Aby sa cheesecake rovnomerne prepiekol a nepraskol, odporúčame piecť ho pri teplote max. 160 stupňov v parnom režime. (alebo na spodok rúry dáme ohňovzdornú nádobu s vodou).

    pomarančový cheesecake

Najlepší cheesecake je vždy ten, ktorého chuť sa vám vybaví, keď zavriete oči.

  1. Klasický cheesecake – najlepší cheesecake:

    Klasický cheesecake má keksový základ. Plnka je z bohatej vrstvy krémového tvarohu, ktorý môžeme zmiešať s krémovým syrom, dochutiť cukrom, citrónovou kôrou a vanilkou.

    (recept – pomarančový cheesecake ale po vynechaní pomaranča je to klasika)

    https://www.receptykulinarium.sk/osviezujuci-pomarancovy-cheesecake/

  2. Ovocný cheesecake:

    Ovocnú verziu cheesecaku si vieme vyrobiť jednoducho tak, že cheesecake po dopečení ozdobíme čerstvým ovocím. Ďalšou možnosťou je rozmixovať ovocie priamo do tvarohovej plnky, čo dodá výslednému cheesecaku veľmi osviežujúcu ovocnú chuť.

    (recept čučoriedkový cheesecake)

    https://www.receptykulinarium.sk/cucoriedkovy-cheesecake-jednoduchy-osvedceny/

  3. Čokoládový cheesecake:

    Do keksového základu primiešame kakao alebo ho priamo vyrobíme z kakaových sušienok. Do tvarohovej plnky potom primiešame tiež kakao ale ešte lepšie spravíme, ak ju zmiešame s roztopenou a vychladnutou čokoládou. Z krémového tvarohu sa tak stane lahodná čokoládová plnka, ktorá sa bude rozplývať na jazyku. A keď čokoládový cheesecake ešte polejeme roztopenou čokoládou, určite mu už nik neodolá.

    (recept čokoládový cheesecake)

    https://www.receptykulinarium.sk/cokoladovy-nadychany-tvarohovy-kolac-cheescake/

  4. Karamelový cheesecake:

    Pri tejto verzii postupujeme podobne ako pri čokoládovom cheesecaku, do tvarohovej plnky však namiesto čokolády primiešame karamelové kondenzované mlieko alebo doma vyrobený polotekutý karamel. Tento cheesecake výborne chutí s opraženými lieskovcami.

    (recept karamelový cheesecake)

    https://www.receptykulinarium.sk/karamelovy-cheesecake/

  5. Kávový cheesecake:

    Neodolateľný kávový cheesecake, ktorého základ tvorí mascarpone a tvaroh, je tým správnym dezertom na posedenie pri kávičke. Náš videorecept vám ukáže, ako jednoducho si ho môžete pripraviť:

    (videorecept)

    https://www.receptykulinarium.sk/kavovy-cheesecake-so-slahackou/

  6. Nepečený cheesecake:

    Ideálny na leto, keď sa nikomu nechce stáť pri rozohriatej rúre. Osviežujúci letný zákusok, bohatý na ovocie, chutí najlepšie dobre vychladený.

    (recept nepečený cheesecake)

    https://www.receptykulinarium.sk/nepeceny-cheesecake-s-jahodami/

  7. Netradičné chute cheesecaku:

    Čo by ste povedali na malú obmenu v podobe bylinkovej chute cheesecaku? Levanduľový cheesecake určite stojí za ochutnanie. V lete, v čase, kedy vám na záhrade vykvitne voňavá levadnula, si môžete pripraviť tento neobvyklý, ale veľmi dobrý cheesecake s levanduľou a medom.

    (recept levanduľový cheesecake)

    https://www.receptykulinarium.sk/levandulovy-cheesecake-s-medom/

Ponúkli sme vám pre najlepší cheesecake dostatok možností, tak pečte aj testujte 🙂