Recept na Mini Pavlova s marhuľami priamo od cukrárky sa vám v lete bude hodiť.  Pozrite si zoznam surovín a uveríte nám, že je to jednoduché. Použiť môžte akékoľvek letné ovocie. Kombinácia zrelého ovocia a chrumkavej krehkej Pavlova je v lete neodolateľná.

Recept na Mini Pavlova s marhuľami priamo od cukrárky na sladké leto

  1. Bielky a polovicu cukru šľaháme do bielej polotekutej peny. Potom pridáme druhú polovicu cukru a ocot a šľaháme do tuha.
  2. Keď sú bielky vyšľahané do tuhého snehu, naplníme ich do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame vreckom mini Pavlovky. Začneme v strede, postupne nanesieme kruh a po jeho obvode spravíme ešte obrubu, aby nám vznikol „košíček“, do ktorého dáme neskôr plnku.
  4. Mini Pavlova pečieme (sušíme) v rúre na teplovzdušnom režime (vrtuľa) na 120 stupňoch asi hodinu.
  5. Správne upečená Pavlova je na povrchu biela, chrumkavá a v strede jemne „žuvavá“.
  6. Na plnku nakrájame marhule na malé kúsky. Asi 2 lyžice marhuľovýhc kúskov si odložíme bokom. Zvyšné marhule premiešame s cukrom a dáme ich variť. Za občasného miešania ich povaríme asi päť až sedem minút do mäkka a necháme vychladnúť.
  7. Do upečených košíčkov dáme za plnú lyžicu vyšľahanej šľahačky, na ňu nanesieme marhuľovú zmes a pár kúskov čerstvých marhúľ. Koláčiky ozdobíme čerstvými medovkovými lístkami. Ihneď podávame.