Recept na lievance so špenátom, vajíčkom a pažítkou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na pošírované vajíčka:

Na dresing:

Ingrediencie

Na pošírované vajíčka:

Na dresing:

Nutričné hodnoty

Billa

Recept na lievance so špenátom a pošírovaným vajíčkom, alebo vajíčkom na mäkko a sviežim pažítkovým dresingom sú chutná oslava jari. Na dresing úplne postačí biely jogurt a voňavá pažítka.

Recept na lievance so špenátom, vajíčkom na mäkko a sviežim dresingom

Postup:

  1. V mixéri rozmixujeme špenátové lístky s mliekom, alebo bielym jogurtom na hladkú a krásne zelenú tekutú zmes. Pridáme do nej múku, prášok do pečiva, vajíčko a soľ. Vyšľaháme vidličkou a na oleji pečieme malé lievance.

  2. V hrnci zohrejeme vodu a pridáme do nej ocot. Na slabom vare potom urobíme vo vode vír a opatrne vložíme rozklepnuté vajíčka. Necháme voľne varom zoceliť a uvariť. Vajíčko musí byť vnútri ešte tekuté. Skúšame ho veľmi opatrne a vyberieme lyžičkou alebo naberačkou.

  3. Z jogurtu, čerstvej pažítky, soli a oleja vymiešame svieži dresing.