4-6 porcií
Na posýpku:
Na podávanie:
Recept na horúce crumble
Ela Kaslu | 385 receptov
4-6 porcií
- 600 g pevnejšieho ovocia, napr. slivky (môžu byť aj mrazené) (hľadajte v letáku Billa)
- 50 g trstinového cukru
- ½ lyžičky škorice
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového pudingu alebo škrobu
Na posýpku:
- 100 g hladkej múky
- 70 g ovsených vločiek
- 40 g mandľových lupienkov
- 40 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 70 g masla
- ½ lyžičky kypriaceho prášku
Na podávanie:
- 200 g kyslej smotany
- 1 balíček vanilkového cukru
- Práškový cukor podľa chuti
Recept na ovocné pečené crumble s mrveničkou a vanilkovou smotanou. Túto zimu ho určite vyskúšajte. Je to sladká dobrota na lyžičku do mrazivých dní.
Recept na crumble – pečené chrumkavé s vanilkovou smotanou
-
Slivky odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny, zasypeme cukrom, škoricou, poprášime vanilkovým pudingom a polejeme citrónovou šťavou. Premiešame a rozdelíme do zapekacích misiek, tak aby boli do polovice naplnené.
-
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z ostatných surovín vypracujeme mrveničku s hrubšou štruktúrou a nadrobíme na pripravené ovocie. Pečieme 25-30 minút, až kým nie je povrch pekne zlatý.
-
Podávame teplé, s vanilkovou smotanou.
-
Tip. Ak nemáte malé zapekacie misky, rozprestrite ovocie do jednej väčšej zapekacej nádoby.