Pudingové košíčky z lístkového cesta

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na 12  košíčkov:

  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie smotanového pudingu
  • 250 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, černice..)
  • 1/2 balíčka tortového želé (5g)
  • 20 g cukru
  • Ingrediencie

    Na 12  košíčkov:

  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie smotanového pudingu
  • 250 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, černice..)
  • 1/2 balíčka tortového želé (5g)
  • 20 g cukru
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Pudingové košíčky z hotového lístkového cesta sú rýchly recept pre nečakané návštevy. Chutné rýchle koláčiky z lístkového cesta s pudingom a sezónnym ovocím pripravíte naozaj ľahko. Lístkové cesto a puding môžete mať totiž vždy doma po ruke. 

    Chutné pudingové košíčky, ktoré pripravíte rýchlo

    Postup:

    1. Väčšiu časť mlieka zohrejeme v hrnci.
    2. Vo zvyšku rozmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Túto zmes potom prilejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu. Takto jednoducho a klasicky si uvaríme vanilkový puding.
    3. Necháme ho chladnúť, ale zakryjeme ho fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
    4. Lístkové cesto vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
    5. Lístkové cesto opatrne rozbalíme a rozkrájame na 12 rovnakých štvorcov.
    6. Plátkami cesta vyložíme mafinovú formu. Dobre popritláčame k okrajom a dáme piecť na približne 20 minút, kým povrch nezozlatne.
    7. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť a potom ich opatrne vyberieme z formy. Poukladáme ich na mriežku a lyžičkou do nich nadávkujeme pripravený vychladnutý vanilkový puding.
    8. Košíčky potom ozdobíme sezónnym ovocím, my sme použili letné augustové ovocie. 
    9. Jesennú verziu pripravíte tak, že do pudingu primiešate trochu škorice a navrstvíte naň v košíčkoch podusené nakrájané jabĺčka so škoricou. K vanilkovému pudingu sa skvelo hodia aj marinované hrušky. Kombináciám sa skrátka medze nekladú.
    10. Môžeme poliať trochou číreho tortového želé, aby ovocie vydržalo dlhšie čerstvé. Napríklad, ak sme si košíčky pred pripravili vopred na druhý deň, na detskú oslavu, či párty.