Už ste unavený z klasickej Vianočnej večere a chcete vyskúšať niečo nové? Pstruh so šalátom znie takmer rovnako ako kapor so šalátom, ale v našom podaní je to exotická kombinácia. Urobte si tohtoročné Vianoce menej tradičné, ale zato s novou chuťou.

Filety zo pstruha lososovitého so šalátom z feniklu a pomaranča

Zdravá štedrovečerná pochúťka je to pravé pre všetkých tých, ktorí sú už otrávený z tradičných a tučných jedál, ale stále si chcú dopriať ten vianočný pocit. 🙂

Postup
  1. Fenikle nakrájame na kolieska. Pomaranče kompletne okrájame od šupky až na “mäso” a tiež nakrájame na mesiačiky.
  2. Filety jemne osolíme a okoreníme a na oleji opečieme na strane kde je koža. Potom opatrne otočíme a 1 minútu opečieme.
  3. Filety položíme kožou hore na šalát a pokvapkáme limetou. Podávame s čiernou ryžou. Dobrú chuť.

Pstruh lososovitý – kríženec medzi lososom a pstruhom

Pstruh lososovitý je vyšľachtený pstruh dúhový. Chová sa vďaka svojmu ružovému chutnému mäsu, ktoré je pevnejšie ako mäso z lososa. Rovnako ako losos má minimum kostí, takže vám pri takejto večeri nehrozí žiadna návšteva pohotovosti. V našom prostredí patrí k celoročne dostupným rybám, tak prečo si na ňom nepochutnať? 🙂

Fenikel

Vďaka svojej príjemnej chuti je obľúbenou základnou surovinou stredomorskej diéty. Je účinným detoxikantom, antioxidantom a má protizápalové účinky. Prispieva k zdraviu ciev a črevného traktu. Popritom fenikel podporuje trávenie, odstraňuje zápach z úst, je bohatým zdrojom vitamínu C a jeho konzumáciou sa znižuje aj hladina cholesterolu v krvi.

Vedeli ste, že fenikel je základnou surovinou mnohých alkoholických destilátov? Nachádza sa v anízovom likéri a aj v absinte.