Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na cesto:

  • 300 ml mlieka (môžeme nahradiť vodou)
  • 150 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Pol ČL soli

Na plnku:

  • Asi 250 ml vanilkovej zmrzliny

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 40 g masla alebo 30 g rastlinného tuku do polevy

Vrstva 1

Profiterols so zmrzlinovou plnkou

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 15 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Profiterols so zmrzlinou
Ingrediencie

Na cesto:

  • 300 ml mlieka (môžeme nahradiť vodou)
  • 150 g masla
  • 150 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Pol ČL soli

Na plnku:

  • Asi 250 ml vanilkovej zmrzliny

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 40 g masla alebo 30 g rastlinného tuku do polevy

Profiterols so zmrzlinovou plnkou znejú iste lákavo. Ale ako na to? Získali sme pre vás recept priamo od našej dvornej cukrárky, Mišky Smolovej.

Profiterols so zmrzlinovou plnkou

  1. Mlieko, maslo a soľ dáme do hrnca a zahrievame, kým sa maslo neroztopí a zmes nezačne vrieť. Stíšime oheň. Do vriacej zmesi nasypeme múku a začneme ju varechou hneď miešať. Miešame, kým sa všetky ingrediencie dobre neprepoja a vznikne nám lepkavá guľa cesta. Odstavíme ho z ohňa a necháme ho vychladnúť.
  2. Do vychladnutého cesta po jednom všľaháme vajcia a vyšľaháme do hladkej hmoty.
  3. Zmes naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame malé guľky cesta (o veľkosti ako menší vlašský orech).
  4. Cesto pofŕkame vodou a dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme asi 35-40 minút do zlatohneda. Rúru počas pečenia neotvárame.
  5. Po dopečení necháme profiterolky úplne vychladnúť.
  6. Na plnku necháme trochu pri izbovej teplote popustiť vanilkovú zmrzlinu, aby zmäkla. Potom ju dáme do zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou a vstrekujeme ju zospodu do upečených profiteroliek. Pracujeme rýchlo, lebo zmrzlina sa bude topiť.
  7. Naplnené koláčiky dáme hneď do mrazničky struhnúť. Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom alebo s tukom, dobre ju rozmiešame a odstavíme.
  8. Stuhnuté profiterolky asi po hodine vyberieme z mrazničky a namáčame ich hornou stranou v čokoládovej poleve. Poleva vďaka zmrznutým koláčikom rýchlo stuhne. Podávame ihneď, alebo hotové profiterolky vrátime do mrazničky a vychutnáme si ich neskôr. Pred podávaním ich však necháme krátko pri izbovej teplote povoliť.