Netreba vedieť piecť, ak si chcete doma pripraviť nejakú sladkú maškrtu. A netreba byť ani majstrom v spracovávaní čokolády. My vám dnes ponúkame návod na výrobu domácich praliniek z obľúbeného kondenzovaného mlieka, ktorý pochádza z Brazílie. Niekedy má proste človek chuť trochu zhrešiť a tieto pralinky sú na to ako stvorené.

Pralinky ako drobný rýchly dezert aj tradičná sladkosť

Tieto pralinky z kondenzovaného mlieka a kakaa sú tradičnou sladkosťou podávanou na oslavách v Brazílii. Výborne sa hodia ako drobný dezert k šálke kávy alebo čaju. Podľa tohto jednoduchého receptu si pripravíte približne 30 kusov guličiek. Ak máte radšej čistú mliečno – karamelovú chuť, môžete kakaoo vo fáze varenia vynechať a pridať namiesto neho o 20 g masla viac.

Postup
  1. Do kastrólika dáme kondenzované mlieko z konzervy, 2 PL horkého kakaového prášku a maslo.
  2. Za stáleho miešania varíme na slabom plameni asi 15 minút. Miešanie je dôležité, zmes by sa inak rýchlo pripaľovala.Varením hmota zhustne na lávovitú konzistenciu.
  3. Po dovarení ju nalejeme do hlbokého taniera, ktorý sme vopred vymastili maslom.
  4. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny stuhnúť (ideálne cez noc).
  5. Stuhnutú hmotu vyberieme z chladničky, potrieme si ruky maslom a formujeme malé guľôčky, veľkosti niečo medzi lieskovým a vlašským orechom.
  6. Pralinky obaľujeme v ľubovoľnom obale – napríklad v opražených a najemno nasekaných lieskovcoch alebo iných orieškoch, v kokosovej múčke či v horkom kakau.
  7. Ukladáme do papierových košíčkov a buď hneď podávame, alebo uchovávame v chlade.