Pohánkové lievance s kefírom, podávané s ovocím a ochutenou smotanou sú lahodné, ako tie klasické. V tejto zdravšej podobe sú vhodné pre deti, alebo ako zdravé raňajky pre celú rodinu.

Nadýchané pohánkové lievance s ochutenou smotanou, ovocím a medom

  1. V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny.
  2. V druhej prešľaháme kefír, vajíčko, štipku soli, citrónovú kôru a med.
  3. Obe zmesi premiešame, ale len tak, aby sa všetko prepojilo, nemiešame príliš dlho, inak nebudú lievance nadýchané.
  4. Lievance smažíme na oleji, z každej strany pár minút.
  5. Na druhú stranu ich otáčame, až keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky.
  6. Podávame teplé s ochutenou smotanou, ovocím, orieškami, sirupom, marmeládou, ovocím a podobne. Môžeme poprášiť práškovým cukrom.