Čo s prebytkom varených vajíčok od Veľkej noci? Klasikou sú plnené vajíčka, ktorými veľmi jednoducho spotrebujete väčšie množstvo varených vajíčok. Vyskúšajte naše nové nápady na farebné a svieže náplne. Úhľadne nastriekaný krém sa v tomto prípade už nenosí, hitom je prirodzený a rustikálny vzhľad, takže nebudete potrebovať mixér ani cukrárske vrecko. Jednoducho použite na naplnenie malú lyžičku.

Vajíčka naukladajte na pekný tanier, pridajte zopár zelených šalátových listov /pekne bude vyzerať rukola, polníček, potočnica, či dokonca lístky mladej púpavy/ a čerstvé bylinky /výborne sa hodí pikantná žerucha/ prípadne mikrobylinky alebo klíčky. Každú jednu náplň môžete tiež pripraviť ako nátierku, jednoducho stačí vajíčka namiesto plnenia celé nasekať a zmiešať s ostatnými surovinami.

Plnené vajíčka s cviklou & Lučinou

Postup

  1. Vajíčka vložíme do hrnca s vodou, privediem k varu a varíme 9-10 minút. Scedíme a okamžite schladíme v ľadovej vode. Necháme úplne vychladnúť. Ošúpeme, rozpolíme a opatrne vyberieme žĺtka.
  2. Do misky si najemno nastrúhame varenú cviklu, pridáme smotanový syr a žĺtka, ochutíme soľou, korením, dijonskou horčicou a citrónovou šťavou. Všetko spolu dobre premiešame a zmesou naplníme polovice bielkov.  Ozdobíme žeruchou.

S tuniakom a hráškom

Postup

  1. Vajíčka vložíme do hrnca s vodou, privediem k varu a varíme 9-10 minút. Scedíme a okamžite schladíme v ľadovej vode. Necháme úplne vychladnúť. Ošúpeme, rozpolíme a opatrne vyberieme žĺtka.
  2. Z tuniaka zlejeme olej a preložíme do misky. Premiešame s créme fraiche,  majonézou, citrónovou šťavou, ochutíme soľou a korením a žĺtkami.
  3. Zmesou naplníme polovičky bielkov. Hrášok blanšírujeme v osolenej vriacej vode 3-4 minútky, scedíme a ešte horúce premiešame s maslom.
  4. Rozprestrieme na tanier, obložíme plnenými vajíčkami a posypeme nasekanými bylinkami.

So sušenými paradajkami

Postup

  1. Vajíčka vložíme do hrnca s vodou, privediem k varu a varíme 9-10 minút. Scedíme a okamžite schladíme v ľadovej vode. Necháme úplne vychladnúť. Ošúpeme, rozpolíme a opatrne vyberieme žĺtka.
  2. Sušené rajčiny a kapary nasekáme najemo, premiešame s horčicou, majonézou, olejom a varenými žĺtkami. Ochutíme mletým čiernym korením (prípadne ešte dosolíme ak treba) Zmiešame s roztlačenými žĺtkami a dochutíme soľou a korením. Naplníme polovice bielkov a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.