Plnené zapekané zemiaky

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie
  • 200 g mletého
  • hovädzieho mäsa

  • Červená fazuľa v konzerve
  • Paradajková pasata / pretlak
  • Olivový olej
  • 1 cibuľa
  • Strúčik cesnaku
  • Soľ a korenie
  • Sladká paprika, čili
  • Strúhaná mozzarella alebo cheddar
  • Kyslá smotana
  • , pažítka, klíčky

    Ingrediencie
  • 200 g mletého
  • hovädzieho mäsa

  • Červená fazuľa v konzerve
  • Paradajková pasata / pretlak
  • Olivový olej
  • 1 cibuľa
  • Strúčik cesnaku
  • Soľ a korenie
  • Sladká paprika, čili
  • Strúhaná mozzarella alebo cheddar
  • Kyslá smotana
  • , pažítka, klíčky

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Obľúbený a dokonalý sýty recept na zapekané plnené zemiaky. Vyskúšajte ich ako my, s chutným a dobre ochuteným duseným hovädzím mäsom a horúcim zapečeným syrom.

    Plnené zemiaky a zapekané s mletým mäsom

    Postup:

    1. Zemiaky uvaríme v celku v šupke takmer do mäkka. Necháme mierne vychladnúť a potom im odrežeme hornú tretinu. Vnútro zemiakov vydlabeme lyžičkou a odložíme si ho.
    2. Na olivovom olej orestujeme najemno nasekanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso a opekáme kým sa mäso neprepečie a nezmení farbu do hneda.. Zalejeme paradajkovou pasatou, alebo obľúbeným paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou. Pridáme soľ, korenie, vydlabané vnútro zo zemiakov, fazuľu a podusíme 10-15 minút. Na záver ochutíme oreganom alebo majoránkou.
    3. Pripravené zemiaky naplníme mäsovou zmesou, posypeme syrom, a zapečieme pri 180 °C asi 25 minút.
    4. Podávame s kyslou smotanou, posypané nakrájanou čerstvou pažítkou alebo klíčkami.