Na dobrej grilovačke, nemusí byť najobľúbenejšie mäso na grile. Šampiňóny plnené podmanivou kombináciou nivy a slaninky okúzlia dámy i pánov. Sú také dobré, že ich u nás doma nepodávame na začiatku, ako predkrm, lebo hostia by nechceli nič iné, ale až na záver, ako delikatesu. Môžete ich grilovať na otvorenom grile, alebo ich jednoducho piecť v rúre. Plnené grilované šampiňóny sú rýchle a fantasticky chutné jedlo. Netrvá to dlho, takže sa pri ich príprave nezapotíte. Sú skvelé s pohárom studeného bieleho vína.

Je tu vytúžené leto a s ním čas grilovačiek! Viete pripraviť tie najchutnejšie plnené grilované šampiňóny?

  1. Najskôr si pripravíme gril, alebo rozohrejeme teplovzdušnú rúru na 180 stupňov Celzia a plech si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Šampiňóny si môžeme očistiť suchým obrúskom, zásadne ich však neumývame pod tečúcou vodou. Nožičku z každého šampiňónu vykrojíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do misky.
  3. Pripravíme si zmes na plnené šampiňóny. Na malé kúsky nakrájame aj slaninku. Tú potom opečieme na sucho na panvici, sama pustí tuk, takže nebude potrebné prilievať olej.
  4. Keď slaninka získa zlatistú farbu, prisypeme nakrájané šampiňóny, ľahko okoreníme a chvíľu za stáleho miešania restujeme.
  5. Keď budú aj šampiňóny orestované a získajú tú správnu farbu, panvicu zo sporáka odstavíme, pridáme pretlačený alebo sušený cesnak a na drobné kúsky pokrájanú nivu. Všetko dôkladne premiešame, vďaka teplej slanine syr pekne zmäkne a premieša sa s kúskami šampiňónov.
  6. Touto veľmi chutnou zmesou naplníme hlavičky šampiňónov.
  7. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu asi 30 až 40 minút. Počas pečenia ich skontrolujte. Záleží na veľkosti vašich šampiňónov, my sme použili naozaj veľké.
  8. Plnené grilované či pečené šampiňóny po vybratí z rúry môžeme ihneď podávať.
  9. Tip: Servírujeme ich s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, chrumkavým kúskom pečiva a bielym vínom, alebo len tak. Dobrú chuť.