Plnené kelové listy sú výborná alternatíva za kapustové listy. Už sme vám ponúkli chutnú bezmäsitú verziu plnených kapustných listov – Kelové závitky zapečené s parmezánom – a teraz vyskúšajte náš recept na klasiku s mletým mäsom, s pečenými zemiakmi a ako čerešnička – so skaramelizovanou červenou cibuľkou.

Plnené kelové listy s mletým mäsom

Postup
  1. Najprv si pripravíme zeleninu na závitky. Jarné cibuľky nakrájame nadrobno. Mrkvu a cukinu nastrúhame najemno. Papriku nakrájame na malé kocky.
  2. V mise zmiešame papriku, cibuľky, mrkvu a cukinu spolu s mletým mäsom. Dochutíme soľou a korením.
  3. Červenú cibuľu pokrájame na polmesiačiky a na panvici na masle posolíme, okoreníme a pomaly necháme skaramelizovať.
  4. Kelové listy povaríme asi 3 minúty vo vode a následne hneď preložíme do misy so studenou vodou. Do zmäknutých a osušených listov vkladáme zmes mäsa (ak treba časť hrubej stonky z listu vyrežeme, aby sa nám list pri balení nelámal) a zavinieme ho tak, že závitky založíme aj z boku. Listy s mäsom varíme na pare asi 30 minút.
  5. Medzitým si pripravíme pečené zemiaky. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky, premiešame s olejom a posekaným rozmarínom, preložíme na plech a pečieme v rúre na 180 st. C asi 30 minút.
  6. Plnené kelové listy podávame s pečenými zemiakmi a so skaramelizovanou červenou cibuľou.