Plnená syrová bageta
...malé kúzlo s bagetami :-)
Ingrediencie
- 2 čerstvé bagety
- 1 balenie kozieho syra (150 g)
- 1 nátierkové maslo (hľadajte v letáku BILLA)
- 100 g loveckej salámy
- hrsť medvedieho cesnaku
- 10 ks sušených paradajok v oleji
- 1 balenie olív bez kôstky
- 1/2 ČL čierneho korenia

Veľkonočné sviatky sú dni plné návštev. Vždy sa oplatí mať v chladničke prichystané nejaké občerstvenie. Tento super recept, ktorý vám radi požičiame, bude mať určite veľký úspech. Plnená syrová bageta celkom iste okúzli vašich hostí a milovníkov syrov.
Plnená syrová bageta – pripravte si efektné občerstvenie pre návštevy vopred
Postup
- Vo väčšej miske si pomocou vidličky zmiešame kozí syr a nátierkové maslo. Syry môžeme použiť akékoľvek, podľa našej chuti.
- Medvedí cesnak umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame najemno. Potom ho pridáme do misy k syrom.
- Ochutíme trochou čierneho korenia.
- Olivy zlejeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Podobne postupujeme so sušenými paradajkami, ktoré spolu s olivami pridáme k syrovej zmesi.
- Zmes znovu veľmi dobre premiešame.
- Bagetám odkrojíme konce na oboch stranách. Použijeme zubatý nôž na pečivo.
- Pomocou dlhej čajovej lyžičky každú bagetu z oboch strán zbavíme striedky. Pri dlabaní dávame pozor, aby sme neporušili vonkajšiu kôru.
- Syrovú zmes potom dlhou lyžičkou natlačíme do každej bagety.
- Aby sme docielili pekný úhľadný vzhľad, na natlačenie syrovej zmesi do vnútra bagety môžeme použiť aj malý oválny pohár „štamperlík“, alebo ju plňte cukrárskym sáčkom.
- Takto striedavo plníme z oboch strán, kým nie je bageta úplne naplnená.
- Po naplnení každú z bagiet zabalíme do alobalu. Plnená syrová bageta by mala byť vychladená, dáme ju preto do chladničky stuhnúť. Vďaka konzistencii kozieho syra stačí len jedna hodina.
- Tip: Trik v úhľadnom servírovaní je v tom, aký použijete nôž. Použite znovu ostrý ozubený nôž na pečivo a po každom ukrojení ho obrúskom utrite. Počas krájania na bagetu príliš netlačte, skôr napodobňujte pohyby pílenia dreva.
- Dobrú chuť.
Súvisiace recepty

Paradajkový koláč bez múky
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Recept na domáce praclíky
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 20 min

Pečené paradajky s bylinkami a bielym jogurtom
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 10 min

Cuketové krokety
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Turecké vajíčka v bylinkovej majonéze
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 3 min

Vegánsky burger – stačí, ak máte radi dobré veci
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min