Plnená paprika a paradajka  – nový recept na klasické jedlo z detstva

  1. Papriky a paradajky očistíme od semienok. Pri paprikách to ide dobre menším ostrým nožom, paradajky vydlabeme pomocou malej lyžičky. Ak máme papriky väčšie a dhlšie, rozkrojíme ich na dve rovnaké časti, nie však pozdĺžne, ale akoby sme chceli vytvoriť poháriky.

  2. Na náplň si zmiešame prepláchnutú ryžu a bulgur v pomere 1:1, pridáme najemno nasekanú cibuľu a cesnak, polovicu cherry paradajok nakrájaných najemno, petržlenovú a mätovú vňať, soľ, ½ lyžičky čili vločiek, mleté čierne korenie, 2 lyžice paradajkového pretlaku a olivový olej. Všetko spolu dobre premiešame.

  3. Papriky a paradajky naukladáme vedľa seba do zapekaciej nádoby a naplníme do ¾ ochutenou ryžou.

  4. Zakryjeme odrezanými vŕškami paradajok.

  5. Zvyšnými cherry paradajkami vyplníme miesta medzi paprikami v zapekaciej nádobe.

  6. V približne ½ l vody si rozmiešame lyžicu paradajkového pretlaku s trochou olivového oleja a touto zmesou prelejeme naše pripravené papriky a paradajky, tak aby boli takmer celé ponorené.

  7. Zakryjeme alobalom alebo porievkou a pečieme v rúry do mäkka, približne hodinu pri 180 °C. Na záver alobal odstránime, obložíme plátkami masla a zapečieme do zlata.

  8. Tip: Podávame posypané petržlenovou vňaťou, s cesnakovým jogurtom a kúskom dobrého chleba. Dobrú chuť!