Plnená cibuľa pečená so slovenským oštiepkom
Miro Kubečka | 62 receptov
- 1/2 údeného polooštiepku
- 6 cibúľ, biele a červené
- 60 g nakrájanej kvalitnej prerastenej slaniny
- 200g mletého mäsa (bravčové a hovädzie) – nemusí byť, dá sa nahradiť len slaninkou
- soľ, korenie, tymián
- 3PL strúhanky
- 1 vajíčko
Plnená cibuľa s voňavým údeným oštiepkom, slaninkou a mletým mäsom určite zachutí vašej návšteve, či rodine a priateľom. V kombinácii s čerstvým chlebom a kyslou chrumkavou uhorkou toto jedlo obstojí aj ako obed, či večera.
Plnená cibuľa s oštiepkom, slaninkou s čerstvým chlebom
-
Slaninku jemne pokrájame na malé kocky.
-
Pološtiepok nastrúhame nahrubo.
-
Mäso premiešame s vajíčkom, koreninami, strúhankou, syrom a slaninkou.
-
Cibuliam odrežeme vršky a vnútro opatrne vyberieme alebo vydlabeme. Naplníme mäsovou zmesou a navrch môžeme položiť ešte pár kúskov slaninky.
-
Zapekáme v rúre pri 180ºC asi 20-30 minút.
- Podávame s čerstvým opečeným chlebom, alebo s kváskovým pečivom.