Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami
... ak ich milujete, pripravíte si ich ľahko aj doma
Ingrediencie
Na 6 ks:
- 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice javorového sirupu
- Pár lyžíc hnedého cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 100 g pekanových orechov + na posypanie
- 1 vajce na potretie
Na glazúru:
- 1 PL horúcej vody a 1 PL marhuľového džemu

Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami a javorovým sirupom máme všetci radi. Viete, že je úplne jednoduché si ich pripraviť, teda „zapliesť“ aj doma? Vo videu je návod ako docieliť známy tvar.
Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami a javorovým sirupom
-
Lístkové cesto rozkrájame na 6 rovnakých štvorcov.
-
Z masla, cukru, javorového sirupu a škrobu vymiešame náplň. Tú rozdelíme na každý štvorec.
-
Posypeme sekanými orechmi, okraje necháme voľné a nakrojíme ich nožom.
-
Okraje striedavo prekladáme cez náplň až dostaneme pletenec.
-
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými orechmi.
-
Pečieme pri 220 °C asi 15 minút dozlata. Trocha náplne môže počas pečenia vytiecť na papier na pečenie.
-
Po upečení potrieme glazúrou z marhuľového džemu a trocha vody. Ak radi pracujete s hotovým lístkovým cestom vyskúšajte aj obľúbené slané slimáky.
Súvisiace recepty

Mandarinková torta so šľahačkou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Domáce rýchle žemle z cottage cheese
Čas prípravy: 50 min
Čas varenia: 45 min

Šišky zo zemiakového cesta sladké aj slané
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 10 min

Pomarančová torta so šľahačkou a krémom
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 25 min

Domáce pudingové briošky s horúcim ovocím
Čas prípravy: 120 min
Čas varenia: 15 min