Na 6 ks:
Na glazúru:
Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami
Ela Kaslu | 385 receptov
Na 6 ks:
- 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta (hľadajte v letáku Billa)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice javorového sirupu
- Pár lyžíc hnedého cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 100 g pekanových orechov + na posypanie
- 1 vajce na potretie
Na glazúru:
- 1 PL horúcej vody a 1 PL marhuľového džemu
Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechmi a javorovým sirupom
-
Lístkové cesto rozkrájame na 6 rovnakých štvorcov.
-
Z masla, cukru, javorového sirupu a škrobu vymiešame náplň. Tú rozdelíme na každý štvorec.
-
Posypeme sekanými orechmi, okraje necháme voľné a nakrojíme ich nožom.
-
Okraje striedavo prekladáme cez náplň až dostaneme pletenec.
-
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými orechmi.
-
Pečieme pri 220 °C asi 15 minút dozlata. Trocha náplne môže počas pečenia vytiecť na papier na pečenie.
-
Po upečení potrieme glazúrou z marhuľového džemu a trocha vody. Ak radi pracujete s hotovým lístkovým cestom vyskúšajte aj obľúbené slané slimáky.