Pizza s nivou, pečenou tekvicou a orechami
... sýte a chrumkavé na jesenné posedenie
Ingrediencie
- 1 ks hotového cesta na pizzu Billa
- ½ tekvice Hokaido
- 200 g syru typu niva
- hrsť tekvicových jadierok
- hrsť vlašských orechov
- ½ červenej cibule
- 1 PL oregana
- 1 ČL soli a 1 ČL korenia
- 2 PL olivového oleja

Pizza z hotového cesta vo veľmi lahodnej jesennej lokálnej verzii s chrumkavými kúskami pečenej tekvice, orechami a tekvicovými jadierkami.
Pizza s nivou a chrumkavou tekvicou s vlašskými orechami
-
Hokaido tekvicu nešúpeme, iba umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Kúsky tekvice rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a pečieme 15 min na 180 stupňov C.
-
a plech rozložíme hotové cesto na pizzu aj s papierom na pečenie.
-
V miske zmiešame olej, soľ a sušené oregano a zmesou potrieme cesto.
-
Na cesto rozložíme upečenú tekvicu, nakrájanú cibuľu, rozmrvíme syr a pridáme jadierka a orechy. Môžeme pridať aj trochu čili papričky.
-
Pečieme podľa návodu 15 až 20 min na 220 stupňov C.
Súvisiace recepty

Domáce ňoky s pestom a orechami
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 31 min

Zapekané cestoviny s hráškom
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 40 min

Scískance s oškvarkami alebo kapustou
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 40 min

Domáce gnocchi v omáčke z parmezánu a smotany
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 30 min