Pizza z hotového cesta  vo veľmi lahodnej jesennej lokálnej verzii s chrumkavými kúskami pečenej tekvice, orechami a tekvicovými jadierkami.

Pizza s nivou a chrumkavou tekvicou s vlašskými orechami

  1. Hokaido tekvicu nešúpeme, iba umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Kúsky tekvice rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a pečieme 15 min na 180 stupňov C.

  2. a plech rozložíme hotové cesto na pizzu aj s papierom na pečenie.

  3. V miske zmiešame olej, soľ a sušené oregano a zmesou potrieme cesto.

  4. Na cesto rozložíme upečenú tekvicu, nakrájanú cibuľu, rozmrvíme syr a pridáme jadierka a orechy. Môžeme pridať aj trochu čili papričky.

  5. Pečieme podľa návodu 15 až 20 min na 220 stupňov C.