Pizza recept s pikantnou salámou a bylinkami

 | 

Čas prípravy: 

105

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 4 pizze s priemerom 30 cm:

  • 400 g hladkej múky 00
  • 100 semolinovej múky
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 250-300 ml vlažnej vody
  • ½ kocky čerstvého droždia alebo 1 balíček (7g) sušeného
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice olivového oleja 

Na obloženie:

Ingrediencie

Na 4 pizze s priemerom 30 cm:

  • 400 g hladkej múky 00
  • 100 semolinovej múky
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 250-300 ml vlažnej vody
  • ½ kocky čerstvého droždia alebo 1 balíček (7g) sušeného
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice olivového oleja 

Na obloženie:

Nutričné hodnoty

Billa

Pizza recept s pikantnou salámou a voňavými bylinkami je ako stvorená k poháru na letný večer. S dobrým receptom to zvládnete aj vy doma!

Postup:

  1. Do misy nasypeme múku a semolinu, pridáme soľ a premiešame.
  2. Čerstvé droždie rozmrvíme do vlažnej vody, pridáme lyžičku cukru, zakryjeme utierkou a necháme postáť 10 minút, kým vzíde kvások. (Ak máme sušené droždie, to pridáme priamo do múky, ale pozor, droždie by nemalo prísť priamo do kontaku so soľou, preto najskôr premiešajte do múky soľ a až potom pridávame droždie, vodu atď.)
  3. Do múky prilejeme kvások, olivový olej a ručne alebo pomocou robota spracujeme jemné nelepivé cesto.
  4. Poprášime jemne múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok (cca 1 hodinu).
  5. Na omáčku zmiešame paradajkové sugo s paradajkovým pretlakom, ochutíme pretlačeným cesnakom, sušeným oreganom, soľou a korením.
  6. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely (ak treba, prisypeme ešte trošku múky) a každý rukami roztiahneme na tenkú placku s hrubšími okrajmi.
  7. Každú pizzu potrieme paradajkovou omáčkou, obložíme pikantnou salámou, sušeným oreganom, strúhaným syrom a parmezánom.
  8. Rúru si dáme vyhriať na maximum, 250 až 275 °C aj s plechom na ktorom budeme pizzu piecť. Ten dáme na najnižšiu úroveň. Pizzu presunieme pomocou lopatky alebo plytkého plechu do rúry a pečieme 15-20 minút do zlata.

Náš tip:

  • Po upečení môžeme potrieť zmesou olivového oleja, vody a pretlačeného cesnaku a posypeme zvyšnými čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!