Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na cesto:

  • 5 celých vajec
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 PL hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

Na plnku:

  • 1 šľahačka (250ml, kúpte takú, ktorá má aspoň 33% tuku)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vanilka
  • 3 PL cukru
  • 250 g čerstvých jahôd plus pár na ozdobenie

Vrstva 1

Piškótová ovocná torta s jahodami – videorecept

Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na cesto:

  • 5 celých vajec
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 PL hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

Na plnku:

  • 1 šľahačka (250ml, kúpte takú, ktorá má aspoň 33% tuku)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vanilka
  • 3 PL cukru
  • 250 g čerstvých jahôd plus pár na ozdobenie

Ovocná torta vo všetkých svojich variantoch je klasikou svadieb, rodinných osláv, detských párty a taktiež kaviarní a cukrární.

Ovocná torta s jahodami

Ak vám ešte jahody ostali vyskúšajte aj tieto recepty s jahodami 🙂

Postup
  1. Do misky dáme celé vajcia, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru a mixérom šľaháme na vysokých otáčkach, kým nám nevznikne bledá pena veľkého objemu.
  2. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Potom ich jemne vmiešame varechou do vaječnej zmesi.
  3. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, pekne ho na povrchu uhladíme a pečieme pri 180 stupňoch asi 35 minút.
  4. Po dopečení ho necháme chvíľu stáť vo forme, potom ho opatrne z formy uvoľníme a stiahneme papier na pečenie.
  5. Hotový korpus necháme teraz riadne vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame mixérom do hladka, pridáme vanilku a cukor a znovu vymiešame, aby sa cukor v kréme rozpustil. Do tuha vyšľahanú šľahačku jemne vmiešame gumenou varechou do tvarohu.
  6. Tortu pozdĺžne raz prerežeme, naplníme polovicou krému, posypeme polovicou jahôd. Zvyšok krému použijeme na ozdobenie povrchu torty a na krém naukladáme jahody.

Mimochodom, tu sa dozviete, prečo sú jahody hotovým zázrakom?