Piškót s ovocnou želatinou pre deti

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na ovocnú želatínu:

  • ovocie (čerstvé, zavárané) napríklad: jahody, čučoriedky, mandarínky, kivi
  • želé v prášku
  • 6 lyžíc cukru
  • 500 ml vody alebo ovocnej šťavy
Ingrediencie

Na ovocnú želatínu:

  • ovocie (čerstvé, zavárané) napríklad: jahody, čučoriedky, mandarínky, kivi
  • želé v prášku
  • 6 lyžíc cukru
  • 500 ml vody alebo ovocnej šťavy

Nutričné hodnoty

Billa

Piškót s ovocnou želatínou pripomína detstvo. Čerstvé ovocie si môžu deti na korpus poukladať sami a vy im ho zalejte ovocnou želatínou. Keď nám, ako deťom, moja mama niesla túto ovocnú tortu na stôl, vždy sme sa tešili, lebo bola sladká a smiešne sa triasla.

Piškót s ovocnou želatínou pre deti na prázdninové dni

Postup:

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Formu s priemerom 27,5 cm vymastíme olejom, ak používame silikónovú, vymasťovať nemusíme.
  2. Vo veľkej mise zmiešame ingrediencie na korpus. Hladkú múku, prášok na pečenie, cukor, vanilku a vajce. Všetko šľaháme niekoľko minút, až je cesto vyšľahané do jemnej peny.
  3. Cesto potom nalejeme do formy a zľahka rozotrieme, aby bolo na všetkých miestach rovnomerné. Formu s cestom dáme takto piecť do vyhriatej rúry na cca 18 minút. Po upečení by malo byť navrchu zlatisté. Pokiaľ si nie sme istí, môžeme vyskúšať osvedčený trik so špajdľou. Ak je po prepichnutí na paličke ešte vidieť zvyšok cesta, nie je dopečené.
  4. Po vybratí musíme korpus nechať úplne vychladnúť. Necháme ho vo forme, tá nám poslúži ešte pri tuhnutí želé. Bude to trvať minimálne hodinu. Medzitým si pripravíme ovocie, ktoré na tortu použijeme. Dobre ho umyjeme a nakrájame na primerane veľké kúsky.
  5. Keď je korpus vychladnutý, poukladáme naň ovocie. Začíname od vonkajšieho okraja a postupujeme dokola smerom k stredu korpusu. Dávame si záležať a ovocie striedame tiež podľa farby. Chceme vytvoriť peknú farebnú mozaiku.
  6. Nakoniec uvaríme želé. Jednoducho zmiešame obsah vrecka na želé, cukor a vodu alebo ovocnú šťavu v malom hrnci. Dobre premiešame a privedieme k varu. Na miernom ohni zmes varíme ešte minútu a vypneme. Za občasného premiešavania želatínu necháme vychladnúť, asi 15 minút. Keď začne želatína chladnúť a teda aj tuhnúť, lyžicou ju pomaličky rovnomerne nalejeme na ovocie na torte. Začíname od stredu a dáme si záležať, aby každý kúsok ovocia bol poliaty. Tortu dáme ešte schladiť do chladničky na niekoľko hodín a potom už len podávame. Dobrú chuť.