Ak si radi občas doprajete vyprážané kuracie nugetky tak ako my, tak ste otvorili ten pravý recept. Dlhú dobu som premýšľala prečo rezne nie sú tak chrumkavé, ako keď si ich objednáme z fast foodu. Keď som toto maličké tajomstvo rozlúštila, už nikdy som u nás doma strúhanku na ne nepoužila. Kukuričné ​​lupienky kupujem vo veľkých baleniach a pomocou mixéra si z nich pripravujem svoju vlastnú kukuričnú strúhanku. Možno to od dnes bude tak aj u vás doma.

Chrumkavé kuracie nugetky

Postup
  1. Najskôr si pripravíme kuracie prsia. Rozkrojíme ich pozdĺžne, a potom ešte každý plátok na polovicu. Samozrejme veľkosť je na vás, ale je dôležité, aby ste vždy používali tenšie plátky, najmä kvôli prepečeniu mäsa. Mäso bude takto vždy prepečené.
  2. Keď máme mäso naporcované, osolíme ho a okoreníme z oboch strán. Ďalej si v miske zmiešame čili, papriku, rozmarín a sušený cesnak. Zmesou korenia potom plátky ešte dokoreníme.
  3. Nasleduje takzvaný trojobal. Ochutený kurací plátok najskôr obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v podrvených kukuričných lupienkoch. Takto obalené nugetky kladieme na pripravenú tácku. Plátky sa snažíme nevrstviť na seba, aby sa neprilepili.
  4. Nugetky následne môžeme vysmažiť v rozpálenom rastlinnom oleji. Môžeme použiť aj fritovací hrniec. Po upečení nugetky necháme odpočinúť na papierovej kuchynskej utierke, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
  5. Kým budeme variť prílohu, či už zemiaky, kašu, alebo hranolky, pripravíme si omáčku, ktorá chrumkavosť nugetiek skvele dopĺňa. Cibuľu a kyslú uhorku nakrájame na čo najmenšie kocky. Čím menšie, tým lepšie. Dáme ich do misky a pridáme zvyšok ingrediencií. Teda majonézu, worchestrovu omáčku, jogurt, soľ, korenie, cukor a kečup. Všetko poriadne premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.